1 min. čitanja

DHMZ UPOZORAVA NA VJETAR Puhat će iz raznih smjerova, nautičari oprez!

DHMZ UPOZORAVA NA VJETAR Puhat će iz raznih smjerova, nautičari oprez!
Foto:Pexels

Mjestimice se očekuju udari juga i južnog vjetra 35-45 čvorova. Tijekom noći podno Velebita udari bure, a na otvorenom moru sjevernog i dijela srednjeg Jadrana sjeverozapadnog vjetra 35-40 čvorova.

More na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana ponegdje 5. Mjestimice su moguće i nevere. Trenutačno se preko Jadrana premješta ciklona u smjeru istoka.

Tijekom prvih 12 sati očekujemo jugo, na otvorenom moru i južni vjetar 8-18, ponegdje do 24, a na srednjem i južnom Jadranu i do 28 čvorova. Poslijepodne i navečer na sjevernom Jadranu bura 6-16, podno Velebita do 24 čvora, a na otvorenom moru i sjeverozapadni vjetar 12-24 čvorova. More 2-3, na otvorenom moru te na srednjem i južnom Jadranu u jačanju na 3-4. Vidljivost 10-20 km. Vrijeme će biti promjenjivo oblačno uz kišu i pljuskove s grmljavinom, ponegdje i izraženije.

Idućih 12 sati na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana donosi slabu do umjerenu buru, podno Velebita i jaku. Na otvorenom moru umjeren do jak sjeverozapadni vjetar. Drugdje umjereno do jako jugo, a na otvorenom i južni vjetar. More umjereno valovito i valovito, na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana i jače valovito. Promjenjivo oblačno uz kišu i pljuskove s grmljavinom, ponegdje i izraženije.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je brodska linija Zadar-Preko.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.