>
  1 min. čitanja

Dani pomorstva u Vrsima

Dani pomorstva u Vrsima
Foto: TZ Općine Vrsi

Ova će se atraktivna "morska" manifestacija održati od 22. do 25. lipnja u čast onih koji su plovili i onih koji plove za kruh sa sedam kora.

Vrsi godinama slove kao mjesto s velikim brojem aktivnih ali i umirovljenih pomoraca koji su prošli sva svjetska mora. Borba za egzistenciju natjerala je Vršane u prošlom stoljeću da već nakon osnovne škole, često i bez osnovnih stvari krenu u potragu za boljim životom. Prema nekim podacima, od kraja 19. stoljeća do danas, Vrsi su dale preko sedam stotina pomoraca.

Dani pomorstva u Vrsima održava se tako treći put, njima u čast!

Bogat program

Tijekom četiri dana, posjetitelje očekuje bogat program koji će započeti u subotu 22. lipnja u 20,30 sati podizanjem zastave manifestacije u Parku pomoraca. Istog dana, pola sata kasnije, program se nastavlja u lučici Vukić, gdje će se otvoriti novi spomenik posvećen pomorcima s kojeg će se zasigurno u svijet poslati na tisuće fotografija. Večer će se okruniti pjesmom i koncertom klape Sveti Juraj HRM na Glavnoj rivi.


Drugi dan manifestacije, nedjelja, 23. lipnja je rezervirana za panel raspravu „More hrabrosti– žene u pomorskom životu“ koja će se od 21 sat održati u Parku pomoraca. Nakon zanimljive rasprave žena koje su vezane za pomorstvo, slijedi koncert klape Puntamika. Dan kasnije, u ponedjeljak 24. lipnja posjetitelje očekuju natjecateljske igre u veslanju i bacanju pandula, nakon čega slijedi koncert Klape Leut.


Posljednjeg dana manifestacije, u utorak 25. lipnja kad se ujedno obilježava Svjetski dan pomoraca, program kreće od jutarnjih sati. Od 9 sati na rasporedu je budnica Gradske glazbe Zadar uz obalu mjesta, a u 10 sati je predviđena humanitarna brodska marenda za potrebe Udruge Svjetlo na Glavnoj rivi. Program se nastavlja od 20,30 sati na trgu Kolište Svečanom skupštinom Udruge pomoraca sveti Nikola Vrsi i koncertom klape Intrade. Nakon koncerta slijedi vatromet i svečano zatvaranje manifestacije.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.