2 min. čitanja

Dani hrvatskog turizma u Šibeniku u znaku održivog razvoja i poslovanja

Dani hrvatskog turizma u Šibeniku u znaku održivog razvoja i poslovanja
Foto: Pixabay

ŠIBENIK - Tradicionalni godišnji susret turističkih djelatnika - Dani hrvatskog turizma (DHT) u Šibeniku će od 6. do 8 listopada biti u znaku održivog razvoja turizma i poslovanja u Hrvatskoj i Europi, a najboljima u turizmu bit će dodijeljene godišnje nagrade, najavila je u srijedu ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

- Poseban fokus ove godine na DHT-u je važnost razvoja održivog turizma, ali i održivog poslovanja u Europi kao najkonkurentnijem regionalnom turističkom tržištu u svijetu. Konkurentnog turizma nema bez kvalitetnih i stručnih kadrova, stoga smo priliku dali i mladim srednjoškolcima koji će nam predstaviti vlastite projekte te rješenja kako turizam može na vrlo inovativan način spajati tradiciju i nove tehnologije, ali i izazove i rješenja - ističe u priopćenju ministrica Brnjac.

Na Danima hrvatskog turizma bit će dodijeljene i nagrade i priznanja svima koji podižu ljestvicu kvalitete hrvatskog turizma i bez kojih, po ocjeni ministrice, nema daljnjeg uspjeha.

Organizatori DHT-a su Ministarstvo turizma i sporta (MINTS), Hrvatska turistička zajednica (HTZ), Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatska radiotelevizija (HRT), a održat će se u šibenskom turističkom naselju Amadria park.

Godišnji susret turističkih djelatnika počinje u četvrtak, 6. listopada, skupom "Održiva budućnost turizma", na kojemu će domaći i strani stručnjaci govoriti o važnosti održivosti u turizmu te koliko je Hrvatska u tome odmakla.

Najavljen je i panel o turistima u budućnosti, na kojem će se raspravljati o najnovijim trendovima u putovanjima, o tome što traže suvremeni turisti te koju ulogu i prioritet pri odabiru destinacije ima održivost, a bit će predstavljeni i prijedlozi Strategije održivog razvoja turizma u RH do 2030. te Strateški marketinški operativni plan hrvatskog turizma.

Iz MINTSA-a u priopćenju uoči DHT-a prenose i poruku direktora HTZ-a Kristijana Staničića, koji ističe da sve veseli što će se DHT, nakon dvije godine pandemije, održati u Šibeniku ponovno u punom formatu i bez epidemioloških i drugih ograničenja.

- Pozivam sve kolege na odgovorno ponašanje i uživanje u bogatom programu koji je pripremljen za DHT. Tako ćemo svi imati priliku analizirati dosadašnji tijek ove turističke godine i osvrnuti se na posezonu u tijeku. Predstavit ćemo i novi strateški smjer u razvoju turizma i promociji Hrvatske u budućem razdoblju - naglasio je Staničić.

Drugi dan skupa, u petak, 7. listopada, HGK organizira tradicionalni skup "Hrvatski turistički forum-Kako biti izvrstan?", a oba će dana u večernjim satima biti dodjele nagrada.

Predsjednik HGK Luka Burilović tim je povodom poručio kako se često govori o visokoj ovisnosti Hrvatske o turizmu, i to kao o problemu.

- Upravo je turizam taj koji nas je u zahtjevnim vremenima učinio otpornijima, a u razdoblju pred nama moramo uložiti dodatne napore u jačanje hotelijerskog sektora koji je u stanju ponuditi cjelogodišnje poslovanje kako bi smanjili visoku sezonalnost i omogućili ravnomjerniji i održivi turistički razvoj destinacija - poručio je Burilović, prenosi HRT.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.