1 min. čitanja

Danas stupa na snagu Odluka o prijevremenom završetku „Glavnog napora požarne opasnosti“

Danas stupa na snagu Odluka o prijevremenom završetku „Glavnog napora požarne opasnosti“
Foto: R. Sladoljev / Požar kod šibenskog Zatona

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković donio je odluku o prijevremenom završetku glavnog napora požarne opasnosti, a koja stupa na snagu 16. rujna 2022. godine u 12:00 sati.

- Zbog situacije na terenu, a vezano uz klimatske značajke i vremenske prilike duž cijelog priobalja, a koje uključuje duže razdoblje sa značajnijim padalinama, vrlo je mala opasnost od požara na otvorenom prostoru - kazao je zapovjednik Tucaković koji je navedenu odluku donio u konzultaciji s nadležnim županijskim zapovjednicima duž priobalja i zapovjednikom vojnih snaga.

Dodao je i kako se završetak glavnog napora požarne opasnosti odnosi i na prestanak rada Operativnog vatrogasnog zapovjedništva RH u Divuljama, ali se ne odnosi na razdoblje angažiranja sezonskih i domicilnih profesionalnih vatrogasaca sukladno već donesenom Planu rasporeda zapošljavanja po vatrogasnim postrojbama prema točci 36. i 38. Programa aktivnosti.

- Iza nas je teška i zahtjevna protupožarna sezona u kojoj su vatrogasci svakodnevno gasili na desetke požare, a u gašenju požara kod dubrovačkog Zatona naš kolega Goran Komlenac izgubio je život. Dugo razdoblje bez padalina kao i visoke temperature nisu nam išle u prilog jer je ova sezona bila po broju požara puno intenzivnija od prošle, no važno je istaknuti kako su svi požari brzo uočeni i stavljeni pod kontrolu, zahvaljujući angažmanu vatrogasaca kao i zračnih snaga - zaključio je Tucaković i zahvalio svima koji su pridonijeli uspješnoj realizaciji protupožarne sezone 2022.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.