1 min. čitanja

Crnogorci se žale da im buka, prostitucija i droga tjeraju turiste

Crnogorci se žale da im buka, prostitucija i droga tjeraju turiste
Foto: Pixabay/Ilustracija

Iako aktualni podaci pokazuju da je sezona u crnogorskom Ulcinju bolja od prethodne, na Pristanu i u Starom gradu nisu zadovoljni. žale se privatni iznajmljivači, a nezadovoljstvo ne kriju ni neki hotelijeri.

Jedan od mještana Pinješa požalio se portalu B92 da ove godine još nije izdao smještaj, a sezonom je razočaran i vlasnik elitnog hotela Palata Venecija u Starom gradu Gani Resulbegović, koji zna i razlog slabe popunjenosti njegovog hotela.

– Neki hoteli u Ulcinjskom polju i na Velikoj plaži imaju značajno jače cijene od nas, ali su puni, a mi skoro prazni. Možda se pitate zašto? Evo reći ću vam – razlog je buka s Pristana, decibeli znatno iznad dozvoljenih, neshvatljivi vatrometi, prostitucija, droga, a nema vlasti pa ni kontrole – napominje Resulbegović, koji je i jedan od koncesionara dijela Male plaže.

Tvrdi da sezona do sada nije ni na približnom nivou kao prethodne godine.

Ulcinj je najjužniji grad na crnogorskoj obali i jedno od najstarijih naselja na jadranskoj obali u kojem živi oko 10 tisuća stanovnika. Prema podacima tamošnje turističke zajednice u mjestu trenutačno boravi 24.623 gostiju, što je za skoro za 3 posto više nego lani. Većinom su u pitanju strani gosti, dok je domaćih svega 500-njak.

Bolju popunjenost nego lani bilježe o hoteli u kojima 24 posto više gostiju nego u istom periodu prošle godine, u kampovima je 18 posto više turista dok je u odmaralištima 5 post više gostiju nego lani.

Podbacio je, međutim, privatni smještaj u Ulcinju, koji bilježi 3 posto manje gostiju nego 2021. godine.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.