1 min. čitanja

Čistio podrum stare kuće u Crikvenici i pronašao kasetnu bombu!

Čistio podrum stare kuće u Crikvenici i pronašao kasetnu bombu!
Foto: Morski HR / MUP

CRIKVENICA – Policija u Crikvenici zaprimila je prije par dana dojavu građanina koji je prilikom čišćenja podruma stare kuće pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Riječ je o zrakoplovnom eksplozivnom sredstvu-kasetnoj bombi KB 1, tzv. zvončiću, iz bivše JNA inače vrlo opasnom sredstvu čije pomicanje može izazvati njegovo aktiviranje s tragičnim posljedicama.

Uz navedeno je jučer evidentiran i pronalazak ručne bombe M-52 na gradilištu u Rijeci u Zvonimirovoj ulici. Policijski službenici koji obavljaju poslove protueksplozijske zaštite su obje bombe sigurno preuzeli te će biti zbrinute prema pravilima struke.

– Zahvaljujemo savjesnim građanima na ovim dojavama te i ovom prilikom pozivamo da u slučajevima pronalaska bilo kakvog minsko-eksplozivnog sredstava ili oružja iste ne diraju već odmah pozovu policiju na broj 192! Na mjesto pronalaska doći će ovlašteni policijski službenici koji će ta sredstva sigurno preuzeti i pohraniti do uništenja – poručuju iz policije.

Posebno mole građane koji još eventualno čuvaju neregistrirano oružje ili minskoeksplozivna sredstva da ih bez ikakvih sankcija predaju policiji u okviru akcije „Manje oružja, manje tragedija“ kojom je omogućena dragovoljna predaja oružja i drugih minsko-eksplozivnih sredstava bez vremenskog ograničenja.

Podsjećamo i da ta sredstva ne odlažu ili ostavljaju u prirodi, odnosno na odlagalištima otpada, jer time ugrožavaju živote drugih ljudi. Više informacija o predaji oružja te provedbi Akcije mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 8892.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.