2 min. čitanja

ČIŠĆENJE CRIKVENIČKOG PODMORJA Dvije ekološke akcije ove subote u Jadranovu

ČIŠĆENJE CRIKVENIČKOG PODMORJA Dvije ekološke akcije ove subote u Jadranovu
Foto: Rudolf Jožinec (Društvo sportske rekreacije Jadranovo)

JADRANOVO - U sklopu projekta 'More bez otpada' u subotu se provode dvije ekološke akcije čišćenja podmorja. Otpad će se uz pomoć volontera izvaditi, mjeriti, sortirati te odložiti na ekološki prihvatljiv način.

Prve dvije ekološke akcije čišćenja podmorja održat će se u subotu, 04. ožujka 2023. godine s početkom u 10:00 sati u Jadranovu, mjesto okupljanja je plaža Tunera.

Ekološke akcije provodi Društvo sportske rekreacije Jadranovo u sklopu projekta 'More bez otpada', a sufinanciran je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te u partnerstvu s Gradom Crikvenicom i ŠRD-om 'Tunera'.

Projektom u tri faze i organizacijom četiri ekološke akcije očistit će se približno 8.000 četvornih metara podmorja. Očišćeni otpad će se izvaditi, mjeriti, sortirati te odložiti na ekološki prihvatljiv način.

Cilj projekta je ukloniti i propisno zbrinuti otpad s morskog dna u Jadranovu te podignuti svijest građana i gostiju grada Crikvenice o problemu zagađenja mora, potrebi za zaštitom okoliša i podmorja te odgovornom odlaganju otpada.

Izvađeni otpad izmjerit će se nakon dva pripremna početna urona u zimskom periodu, proljetnom i ljetnom kako bi se stekao uvid u količinu i vrstu prikupljenog otpada tijekom svake pojedinačne faze, priopćili su iz Društva sportske rekreacije Jadranovo.

Otpad će uz pomoć prijavljenih volontera biti sortiran sukladno Zakonu i Strategiji gospodarenja otpadom. Akcije će provoditi šest ronioca uz pomoć šest ribara na brodicama i minimalno šest volontera u sklopu svake akcije.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Ispred šibenske rive u dvodnevnoj akciji ronioci izvadili rekordnih 11 tona smeća!
ŠIBENIK - Ronilački klub Roniti se mora, uz podršku C.I.O.S. grupe, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te National Geographic Hrvatske, kao partnera na projektu, uspješno su završili 28. ekološku akciju Think Green u Šibeniku. Akcija je trajala dva dana, a u Šibeniku se čistilo od
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.