2 min. čitanja

ČIŠĆENJE BEZ GRANICA Ekološka akcija na Savudriji - čistili mali i veliki Hrvati, Slovenci te Ukrajinci!

ČIŠĆENJE BEZ GRANICA Ekološka akcija na Savudriji - čistili mali i veliki Hrvati, Slovenci te Ukrajinci!
Foto: Ronilački klub HRVI NEMO ADRIATIC

Tijekom posljednja tri dana, održavala se velika ekolška akcija čišćenja podmorja “Čišćenje bez granica – IX. Međunarodna dječja ronilačka eko patrola” u Kampu Veli Jože.

Glavni su akteri dakle bila djeca iz tri države, Ukrajine, Hrvatske i Slovenije. Podmorje su čistili s hrvatskim i slovenskim roniocima.

U ekološkoj akciji čišćenja podmorja sudjelovala su djeca iz Gline, zatim djeca iz OŠ Jure Kaštelana iz Zagreba s nagradnog natječaja podružnice Vladimir Nazor, djeca iz Slovenije i djeca iz Ukrajine koja se nalaze na području Istarske županije uz podršku Crvenog križa Buje. U akciji su sudjelovali pripadnici ronilačke skupine Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite RH.

Ronioci su tijekom akcije čistili Luku Piran, Luku Savudrija, dok su djeca s roniocima čistila podmorje uz obalu u Kampu Veli Jože, a Petar Ventin, poveljenik PGD Piran se zahvalio roniocima vatrogascima iz Kopra i Pirana koji su dali veliki obol ovoj eko akciji te izvukli iz mora krupni otpad, plastiku, boce i gume.

Tijekom tri dana trajanja akcije djeca su imala jedinstvenu priliku sudjelovati u brojnim aktivnostima na moru i edukativnim radionicama o sigurnosti na moru i pod morem.

Ove godine ekološkoj u akciji čišćenja podmorja sudjelovali su posebni gosti, ukrajinski veterani u sklopu programa resocijalizacije koji se provodi u Kampu Veli Jože, a koji podržava Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.