Cijene na tržnici zaokružene "jer je tako lakše preračunavati"

RIJEKA - Na glavnoj riječkoj tržnici cijene su zaokružene, a prodavači to pravdaju lakšim preračunavanjem. Srdele po 3, inćuni 5, miješana kašeta, nesortirana, 5 eura za kilogram, a oslić čak i po 16 eura!

Dva, tri, četiri, pet eura - zaokružene su cijene na povrću, dok prodavači na glavnoj riječkoj tržnici kažu da je tako lakše preračunati.

No, kad preračunaš, nije baš ugodno u glavi procesuirati da je mladi kupus 15 kuna, karfiol skoro 25, kao i poriluk, a brokula preko 30 kuna. I k tomu pribrojiti miješanih kilogram srdela i inćuna za više od 35 kuna ili 5 eura, piše Burin.

Jedan je kupac komentirao da neće navaliti s obzirom da su srdele po 3, inćuni 5, a miješana kašeta, nesortirana, 5 eura za kilogram. Oslić je na jednom mjestu i 16 eura za kilogram, preračunato, 120 kuna - navodi.

No, kako proljeće kuca na vrata, na tržnici je osvanulo i cvijeće pa je sve nekako ljepše i lakše. Za to su se pobrinule prodavačice ćuka, odnosno narcisa, mimoza i zumbula. Ćuki su 2 eura, zumbuli 3, a miješani buket može se dobiti za 3 do 4 eura.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

ĐIR PO RIJEČKOJ PLACI - Kilogram slatkih naranči 1,6 eura
U Rijeci se napokon probilo Sunce i izvuklo ljude iz domova. Mnogi su prošetali tržnicom kako bi provjerili ponudu i nove cijene te se mogli uvjeriti da su sve cijene izražene u eurima i kunama. Danas je nad Rijekom i okolicom napokon izvirilo i sunce! Moramo priznati, jako
“Trst je opet naš”
KRK/RIJEKA - Ne iznenađuje nastojanje da u talijanskoj trgovini, po dvostruko manjoj cijeni od one krčke, kupite kutiju Bariline pašte. Možda je došlo vrijeme prestanka čuđenja turistima koji dolaze s punim bunkerima. Još donedavna s podsmijehom i podozrenjem mnogi su jadranski domaćini ispod oka n…