1 min. čitanja

Caritasu Dubrovačke biskupije 200 tisuća kuna za bolje skladištenje donacija

Caritasu Dubrovačke biskupije 200 tisuća kuna za bolje skladištenje donacija
Foto: unsplash

DUBROVNIK - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u četvrtak je u Dubrovniku s ravnateljicom Caritasa Dubrovačke biskupije Sanjom Šanje potpisala 200 tisuća kuna vrijedan ugovor za opremanje skladišta donirane hrane i potrepština.

Ministrica Vučković istaknula je prilikom potpisivanja ugovora kako je i program potpore posrednicima u lancu doniranja hrane jedan od načina smanjivanja otpada od hrane, kao i pomoći Vlade financijski ugroženijim skupinama.

- Ukupno raspolažemo s oko 32 milijuna kuna, što ne znači da, ako bude potrebe, ta sredstva nećemo i povećati. Želimo stvoriti nacionalnu banku hrane, potporom našim posrednicima s plemenitim i korisnim ciljem. Nacionalni program oporavka i otpornosti nudi brojne mogućnosti i pozivam na nastavak dobre suradnje i razvoja projekata - navela je Vučković.

Ministrica je u Dubrovniku s načelnicima općina Konavle i Mljet Božom Lasićem i Đivom Marketom razgovarala o nastavku projekta komasacije Konavoskog polja i mogućnostima stvaranja poljoprivrednog zemljišta na Mljetu. S predstavnicom Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku Marom Marić razgovarala je o Centru za agrume u dolini Neretve, gdje bi se, u suradnji sa znanstvenicima, pružala stručna i tehnološka potpora poljoprivrednicima, prenosi Glas Istre.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

Katoličkoj crkvi u Dubrovniku vraćeno 210 nezakonito oduzetih knjiga | | Morski HR
Na temelju Ugovora između Svete stolice i Republike Hrvatske o suradnji na području odgoja i kulture i Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske biskupske konferencije iz
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.