1 min. čitanja

Butkovićeva brata optužili da se dokopao parcele uz more - Ministar se brani: "Moj brat nije kupio nikakvo pomorsko dobro"

Butkovićeva brata optužili da se dokopao parcele uz more - Ministar se brani: "Moj brat nije kupio nikakvo pomorsko dobro"
Foto: Vlada RH

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je da njegov brat nije kupovao pomorsko dobro, te da ga stranka Možemo! optužuje jer nemaju postignuća ni programa, a iza svega stoji predsjednik Zoran Milanović.

- Što se tiče parcela, moj brat nije kupio nikakvo pomorsko dobro, pozivam Povjerenstvo za sukob interesa i pravnu stručnjakinju koja je studirala 18 godina i ova koja je rušila Mrtvašku, i ona može doći da vidi gdje je to ministar Butković kome pogodovao - izjavio je Butković na konferenciji za medije nakon obilježavanja uvođenja Helikopterske hitne medicinske službe u Rijeci, prenosi Index.

Stranka Možemo! upozorila je jučer da je, kako je otkrio Index, brat ministra Benjamin Butković za manje od 30 tisuća eura kupio vrijednu parcelu uz more u Novom Vinodolskom, površine od oko 150 četvornih metara, zatraživši reviziju načina korištenja pomorskog dobra.

- Ja sam ministar osam godina, bio sam gradonačelnik 11 godina, rezultati se vide, nikad se nisam bavio ničijom obitelji, braćom i roditeljima. To se ne radi, ali kad već idete u to, onda morate biti sigurni i argumentirani - nastavio je Butković, koji smatra da je optužbe protiv njega pokrenuo Milanović te da je to "jadno i kukavno".

Prema tvrdnjama Možemo! kupljena parcela bila je dio stečajne mase tvrtke Hoteli Novi i prodavala se u stečajnom postupku čiju je prodaju Visoki trgovački sud poništio 2020. uz obrazloženje da se parcela kao pomorsko dobro ne može prodavati u stečajnom postupku. 

No, dvije godine poslije istu parcelu je u stečajnom postupku, na javnoj dražbi, kupio je Benjamin Butković, jer je povjerenstvo za pomorsko dobro Primorsko-goranske županije dostavilo rješenje da parcela više nije unutar pomorskog dobra.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.