1 min. čitanja

Butković potpisuje ugovore za financiranje obnove luka i pomorskog dobra u Primorsko-goranskoj županiji

Butković potpisuje ugovore za financiranje obnove luka i pomorskog dobra u Primorsko-goranskoj županiji
Foto: Sanja Grgić Ćurić

BAKAR – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković će u četvrtak 11. ožujka 2021. godine, u Bakru potpisati ugovore i sporazume kojima će dodijeliti ukupno 17,5 milijuna kuna za obnovu  luka i pomorskog dobra u ovoj godini na području Primorsko-goranske županije.

Riječ je o projektu u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva namijenjena za sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture.

Osim toga, značajna sredstva Ministarstvo osigurava i za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Ova ulaganja dio su velikog projekta poznatog pod nazivom „Renesansa na hrvatskoj obali“ u sklopu kojeg je samo u protekle tri godine uloženo gotovo 2 milijarde kuna u obnovu luka od lokalnog i županijskog značaja, a koje se najvećim dijelom osiguravaju iz EU fondova.

Uz ministra i potpisnike ugovora, na svečanosti će sudjelovati i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, saborski zastupnik Gari Cappelli te gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.