2 min. čitanja

Bura otežava promet, trajekt prema Ubli, Veloj Luci i Hvaru ne plovi zbog tehničkih problema

Bura otežava promet, trajekt prema Ubli, Veloj Luci i Hvaru ne plovi zbog tehničkih problema
Foto: Morski HR

Crveno upozorenje za olujnu buru, još uvijek je na snazi u Podvelebitskom kanalu, izvještava Državni hidrometeorološki zavod. U upozorenju za pomorce i nautičare stiji da su mjestimice udari bure i istočnog vjetra, na otvorenom moru južnog i manjeg dijela srednjeg Jadrana i juga 35-45, na sjevernom Jadranu do 60, a u Velebitskom kanalu do 70 čvorova. Moguće su nevere, uglavnom na otvorenom moru južnog i srednjeg Jadrana.

Zbog tehničkih problema u prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Zbog loših vremenskih uvjeta privremeno se obustavlja prodaja karata na liniji 9309 Rijeka - Rab - Novalja.Za točnu informaciju o prometovanju/ne prometovanju katamarana čeka se službena vremenska prognoza u 13:00 sati.

Zbog loših vremenskih uvjeta trajektna linija Porozina–Brestova ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3 tone nosivosti.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine je preko Gračaca, Obrovca i Karina - DC50 i DC27);
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je starom cestom kroz Gorski Kotar - DC3);
  • državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti između mjesta i čvora Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).
Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu te osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom (I. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle, mjestimice vrlo guste. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme, izvještava Hrvatski autoklub.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.