2 min. čitanja

BRUTALAN NAPAD Morski pas roniocu odgrizao glavu

BRUTALAN NAPAD Morski pas roniocu odgrizao glavu
Foto: Pixabay

U brutalnom napadu velike bijele psine, grabežljivac je ubio ronioca na jeziv način, odgrizao mu glavu i iščupao je s ramenima.

Strašan napad bio je prvi fatalni incident s morskim psima ove godine i dogodio se 5. siječnja u Bahia de Tobari u Meksiku.

Mladi ronilac Manuel Lopez ronio je u tom području, poznatom i kao Zaljev Tobari, kada ga je napala psina duljine šest metara.

Navodno nije imao spremnik za zrak i ronio je na dah.

Lokalni ronioci bili su upozoreni na prisutnost morskih pasa u tom području i većina ih nije zaranjala nekoliko dana. Pretpostavlja se da je Lopez ignorirao upozorenja jer je trebao zaraditi novac od školjki.

Lokalni biolozi savjetovali su roniocima da ne nose crna ronilačka odijela, jer bi ih se moglo zamijeniti s tuljanima, a također preporučuju iscrtavanje bijelih pruga na odijelima kako bi izgledale poput otrovne koraljne zmije.

Velike bijele morske pse najrasprostranjenije su u Kalifornijskom zaljevu (gdje se dogodio i ovaj napad) tijekom prosinca i siječnja kada gravidne ženke morskih pasa ulaze u to područje.

Neke ribarske organizacije također su pozvale vladu da kupi uređaje s električnim impulsima koji bi mogli odvratiti morske pse.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NEVJEROJATNA PRIČA Pukim čudom izbjegao smrt pa ga pozvali da snimi Ralje | | Morski HR
82-godišnji Australac Rodney Fox postao je tamošnja legenda nakon što je prije 50 godina preživio krvoločni napad velike bijele psine. Na taj nemili događaj svakodnevno ga podsjeća golemi ožiljak na
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.