1 min. čitanja

BRODOSPLIT NIJE U STEČAJU! Splitski škver demantira lažne napise u nekim medijima

BRODOSPLIT NIJE U STEČAJU! Splitski škver demantira lažne napise u nekim medijima
Foto: Brodosplit

SPLIT - Nakon što je Visoki trgovački odbio "Brodosplitovu" žalbu, neki su mediji požurili napisati da je splitsko brodogradilište u stečaju i to su napisali kao činjenicu. No iz Brodosplita nam demantiraju takve tvrdnje, poručujući da su neistinite i zlobne.  

- Stečaj Brodosplita i gašenje brodogradnje u Splitu nije nam nikad bila opcija jer smo dokazali da možemo profitabilno i kvalitetno graditi najmodernije brodove visoke dodane vrijednosti, poput serije polarnih kruzera gdje smo pozicionirali u tržišnu nišu gradnje Polar Expedition Cruise Vessels čija je dužina od 100 do 250 metara - kazuje nam Josip Jurišić.

- Izgrađena su četiri broda za krstarenja polarnim područjima, pa možemo slobodno reći da je splitski škver prepoznat kao brend izgradnje srednje velikih polarnih kruzera. Sve to u pojedinačnim serijama koji se ističu svojim jedinstvenim dizajnom i namjenom, te primijenjenim rješenjima. Ukupna vrijednost tih brodova iznosi više od 300 milijuna €.

Nakon više sile zbog uvedenih sankcija i nemogućnosti daljnjeg financiranja, radimo na refinanciranju i normalizaciji te nam je plan za ovu godinu krenuti gdje smo stali kad su počele sankcije i financiranja gradnji preko noći ukinuta.

Sljedećih godina Brodosplit će se pozicionirati kao graditelj vojnih brodova, jahti i luksuznih putničkih brodova do 100000 GT, pri čemu će naglasak biti na putničkim brodovima - poručuju iz splitskog škvera.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.