2 min. čitanja

Brod Galeb bi prve posjetitelje mogao primiti krajem godine

Brod Galeb bi prve posjetitelje mogao primiti krajem godine
Foto: Dalmont

RIJEKA - Brod Galeb trebao je biti perjanica Europske prijestolnice kulture. No, opsežni radovi ne samo da nisu dovršeni tijekom 2020. godine, već bi se sve moglo oduljiti do konca 2023.

Riječka dogradonačelnica Sandra Krpan rekla je za portal Fiuman da se radovi na obnovi i prenamjeni Galeba u brod muzej odvijaju u dvije grupe.

Prva grupa radova obuhvaća rekonstrukciju broda, a druga restauratorske radove na uređenju interijera koji podrazumijeva demontažu i naknadnu montažu drvenih obloga. Izvođenje ovih radova je ranije ugovoreno i inflacija u tom kontekstu nije bila tema, ističe.

- Nakon dovršetka ove dvije grupe radova uslijedit će radovi uređenja muzejskog postava za što tek slijedi objava i provedba postupka javne nabave za izvođača. Također, slijede i radovi na uređenju komercijalnih prostora koje će izvesti budući zakupnik koji će biti odabran postupkom javnog natječaja za davanje u zakup komercijalnih dijelova na brodu Galeb - govori Krpan.

Planirani rok dovršetka radova iz spomenute prve i druge grupe je tijekom proljeća ove godine, a što se tiče radova na samom muzejskom postavu, njihov rok uvelike ovisi o trajanju postupka javne nabave za izbor izvođača tih radova, pojašnjava.

U Gradu Rijeci vjeruju da će se muzejski postav i komercijalni prostori urediti do kraja ove godine kada bi se brod i privezao u Riječku luku.

- Prve posjetitelje Galeb će primiti na samom otvorenju, krajem ove ili početkom iduće godine - otkrila je riječka dogradonačelnica.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Riječki vijećnici obišli Galeb – Brod bi trebao biti spreman za javnost do kraja godine | | Morski HR
Više od 100 milijuna kuna stajat će obnova Galeba, koji bi trebao postati ploveći muzej. Legendarni Titov brod posvađao je svojevremeno i riječke vijećnike, a dio njih jučer je obišao radove.
BROD MUZEJ Ovako danas izgleda Galeb, doznajemo kako teče obnova | | Morski HR
KRALJEVICA/RIJEKA - Brod Galeb kojeg je Ministarstvo kulture proglasilo kulturnim dobrom Republike Hrvatske je prije mjesec dana iz Rijeke dotegljen iz brodogradilišta Dalmont d.d. u Kraljevici na
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.