>
  1 min. čitanja

Brnjac: “Stiže sve više turista iz Češke, broj noćenja porastao za 25%”

Brnjac: “Stiže sve više turista iz Češke, broj noćenja porastao za 25%”
Foto: Turisti u Dubrovniku/Pixabay

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac nalazi se u dvodnevnom radnom posjetu Pragu gdje se danas sastala s potpredsjednikom Vlade Češke Republike za digitalizaciju i ministrom regionalnog razvoja Ivanom Bartošem, dok će sutra održati sastanak s ministrom obrazovanja, mladih i sporta Petrom Gazdikom.

Ministrica Brnjac na sastanku s potpredsjednikom Bartošem razgovarala je o strateškim aktivnostima koje Vlada Republike Hrvatske poduzima u cilju razvoja održivog turizma, pripremama za nadolazeću turističku sezonu te o jačanju daljnje suradnje Hrvatske i Češke u područjima zajedničkog interesa.

– Hrvatska i Češka njeguju višegodišnje kvalitetne odnose i suradnju u području turizma. Češka je jedno od naših najvažnijih emitivnih tržišta te se nalazi na petom mjestu po noćenjima stranih gostiju u Hrvatskoj s udjelom od šest posto ukupnih noćenja. Važna nam je činjenica da češki turisti sve više prepoznaju Hrvatsku i izvan ljetnih mjeseci pa tako od početka godine bilježimo 25 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine. To je posebno bitno u segmentu razvoja cjelogodišnjeg odnosno održivog turizma, koji nam je strateški cilj. Novi investicijski ciklus u turizmu pratit će ciljeve zelenog, digitalnog i održivog za što je hrvatskom turističkom sektoru na raspolaganju 2,2 milijarde kuna u okviru NPOO-a, ali i sredstva iz VFO-a – poručila je ministrica Nikolina Brnjac.

Ministrica Brnjac i potpredsjednik Bartoš na sastanku su se dotaknuli i tema nadolazećeg češkog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Ministrica turizma i sporta sutra će održati bilateralni sastanak s ministrom obrazovanja, mladih i sporta Petrom Gazdikom na temu unaprjeđenja suradnje u području sporta između Hrvatske i Češke, a susrest će se i s najvažnijim turoperatorima i organizatorima putovanja sa češkog i slovačkog tržišta.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministrica turizma: “Mi smo na 99 posto u odnosu na 2019. godinu, ali “last minute” bit će značajan
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.