1 min. čitanja

Brnjac: Preko sto milijuna kuna za sportske građevine od nacionalnog interesa

Brnjac: Preko sto milijuna kuna za sportske građevine od nacionalnog interesa
Foto: Twitter

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac poručila je u subotu kako je izuzetno važno ulagati u sport te da je u proračunu za 2024. i 2025. predviđeno preko sto milijuna kuna za sportske građevine od nacionalnog interesa.

- Uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu, ali i inače hrvatskih sportaša, promocija je Hrvatskoj koja se ne može platiti - izjavila je novinarima Brnjac, koja je nazočila sjednici Nacionalnog odbora HDZ-a.

Državi je to, kazala je, od velikog značaja, pa se od kraja 2018. počelo s promocijom velikih sportskih manifestacija s preko 30 milijuna kuna, zbog promocije Hrvatske kao velike zemlje sportskih ljudi, velikih sportaša i uspjeha.

Podsjetila je da su ulaganja države u taj segment 2016. bila oko 215 milijuna kuna, a sada su preko pola milijarde kuna, oko 70 milijuna eura već za iduću godinu.

Ministrica je izvijestila da su iznosi proračunskih sredstava za 2024. i 2025. preko sto milijuna kuna za sportske građevine od nacionalnog interesa, te iduće godine sve jedinice lokalne samouprave trebaju pripremiti projektnu dokumentaciju i imati spremne građevinske dozvole, elaborate i javljati se na natječaje koje će raspisivati Ministarstvo turizma i sporta, prenosi N1.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.