2 min. čitanja

Britanska mornarica poslala fregatu u Sjeverno more nakon napada na plinovode

Britanska mornarica poslala fregatu u Sjeverno more nakon napada na plinovode
Foto: Wikimedia

Fregata britanske Kraljevske mornarice poslana je u ponedjeljak navečer u Sjeverno more u demonstraciji sile nakon navodnog ruskog napada na plinovod Sjeverni tok.

Britansko Ministarstvo obrane priopćilo je da želi umiriti partnere nakon puknuća cjevovoda u mreži Sjeverni tok u činu sumnje na sabotažu u blizini švedskih i danskih voda.

Ministarstvo je priopćilo kako je fregata Kraljevske mornarice bila u tom području i radi s norveškom mornaricom.

Fregata je najvjerojatnije bila tip 23 HMS Somerset, koji je prije nekoliko dana sudjelovao u obuci s norveškom Stavangeru.

Švedska obalna straža, koja je poslala brod za ronilačke radove, rekla je da je Sjeverni tok 1 prestao curiti, ali da plin i dalje curi iz Sjevernog toka 2 i da se širi na površinu u radijusu od 30 metara.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Norveška podigla sigurnosnu razinu u lukama, vojska na naftnim i plinskim postrojenjima - Hrvatski pomorac: “Ovo se nije dogodilo od pada Blizanaca!”
Zbog povećane razine ugroženosti, Obalna uprava Kraljevine Norveške odlučila je podići razinu sigurnosti na razinu 2 u odabranim lučkim objektima, javlja tamošnja Obalna uprava u priopćenju za javnost, a isto nam je potvrdio i hrvatski pomorac koji se trenutno nalazi na Baltiku. Uprava traži od svih…
Švedska šalje brod za ronilačke radove na mjesto puknuća Sjevernog toka
Švedska je u ponedjeljak poslala brod za ronilačke radove na lokaciju oštećenih plinovoda u Baltičkom moru koji su prošlog tjedna procurili nakon eksplozija na tom području, kako bi istražila incident koji je dodao nove napetosti europskoj energetskoj krizi. Europa istražuje što je uzrokoval…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.