1 min. čitanja

BRAVO! Umag ide korak dalje i sufinancira troškove medicinski potpomognute oplodnje

BRAVO! Umag ide korak dalje i sufinancira troškove medicinski potpomognute oplodnje
Foto: Pexels

UMAG - Umag, grad djece i jednakih mogućnosti, od ove je godine među gradovima koji, osim klasičnih potpora za novorođeno dijete, osigurava i potpore mladim obiteljima za medicinski potpomognutu oplodnju, u smjeru stvaranja još bolje demografske slike, kao i pružanja podrške obiteljima koji do prinova ne mogu doći prirodnim putem.

- Želja je mladim parovima, koji na svom putu do ostvarenja roditeljstva prolaze kroz postupke pomognute oplodnje, reći da smo tu i da želimo pomoći. Djeca su naš najveći dar te smatramo da je vrijeme da Grad napravi iskorak i osigura financijsku potporu onima koji se hrabro i ustrajno nose s najvećim izazovom - naglasio je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese te dodao kako je zaista ponosan što će Grad Umag dati svoj doprinos kako bi što više sugrađana dobilo priliku postati roditeljima.

Potporu za troškove nastale u vezi s provedbom postupka medicinski potpomognute oplodnje ostvaruju žene ili parovi s prebivalištem ili, u slučaju da se radi o strancima ili osobama bez državljanstva, odobrenim boravkom na području grada Umaga koji provode postupak medicinski potpomognute oplodnje, a kojima troškovi tog postupka nisu pokriveni od strane HZZO-a.

Potpora za troškove nastale u vezi s provedbom postupka potpomognute oplodnje prvenstveno se odnosi na troškove liječničkih pregleda, medicinskih postupaka i nabave lijekova te putne troškove, troškove smještaja i druge troškove povezane s postupkom umjetne oplodnje.

Potpora za troškove nastale u tom smjeru iznosi 700,00 €, odobrava se jednom neovisno o broju pokušaja provedbe tog medicinskog procesa, a uplaćuje se izravno na IBAN račun korisnika.

Ostale informacije možete pronaći na stranicama Grada Umaga.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.