3 min. čitanja

Bivša zaposlenica OceanGatea: "Dala sam otkaz kad su tražili da upravljam Titanom"

Bivša zaposlenica OceanGatea: "Dala sam otkaz kad su tražili da upravljam Titanom"
Foto: Wikimedia

Bivša direktorica financija i administracije u OceanGateu otkrila je da se odlučila na otkaz u toj kompaniji nakon što ju je izvršni direktor Stockton Rush 2018. tražio da postane glavni pilot podmornice Titan.

Posvjedočila je o tom događaju za New Yorker i tražila da je se ne imenuje jer joj želja nije bila postaviti sebe u prvi plan već način na koji je pokojni Rush funkcionirao. A ovaj slučaj to posebno govori.

Naime, prije pet godina otpustio je glavnog pilota Davida Lochridgea jer je otvoreno izražavao zabrinutost zbog neadekvatnog trupa podmornice, ali i nekih drugih sigurnosnih pitanja.

Na stranicama OceanGatea i dalje oglasi za izlete na Titanik, na Fejsu ostavili samo bizarnu fotografiju
Prema web stranici OceanGate Expeditions, još uvijek se možete prijaviti za ronjenje na Titanic, unatoč imploziji podmornice Titan prošlog mjeseca. 18. lipnja podmornica Titan izgubila je kontakt sa svojim pomoćnim brodom, Polar Prince, nešto manje od dva sata nakon što je započela ronjenje prema o…

Rush, uvjeren da se Lochridge priklonio njemu mrskom Marine Technology Society (MTS), dao je pilotu otkaz i čak ga tužio u ime kompanije, ali nakon Lochridgeove protutužbe je odustao od daljnjeg progona.

I, ubrzo nakon što je Lochridge postao prošlost, Rush je zamolio direktoricu financija da zamijeni pilota, kao da se radi o nekom banalnom poslu, a ne upravljanju podmornicom koja ide tisuće metara ispod površine mora.

- Plašilo me to, budući da sam radila u računovodstvu. I nisam mu vjerovala (Rushu, op.a.) zbog svega što se dogodilo s Davidom pa sam dala otkaz čim sam našla novi posao - posvjedočila je bivša zaposlenica OceanGatea i dodala:

- Neki od inženjera OceanGatea bili su tinejdžeri u trenucima kad su radili u njemu. Drugi su bili u ranim dvadesetima. Neki od inženjera su u jednom trenutku bili plaćeni samo 15 dolara po satu.

Suosnivač OceanGatea: “Moguće je da je došlo do trenutne implozije!”
Guillermo Söhnlein, čovjek koji je suosnivač OceanGatea sa Stocktonom Rushom koji je upravljao nestalom mini-podmornicom rekao je za BBC News da je možda došlo do “trenutne implozije” ronilice. Rekao je da se ne bi iznenadio da nešto bude na površini. - Znam da je naš protokol da uslijed gubljenja…

Titan je implodirao 18. lipnja, sa svih pet osoba u njemu, uključujući Rusha. Koji je bio čvrsto uvjeren u sigurnost podmornice i odbacivao upozorenja smatrajući ih prestrogima, prenosi N1.

Ostaci podmornice izvučeni s dna Atlantika, tim za traganje vratio se nakon 10 dana
Članovi američke obalne straže s broda iskrcavaju dijelove Titana, podmornice koja je implodirala tijekom ekspedicije do olupine Titanica i ubila pet putnika koji su se u njoj nalazili. Ostatke Titana donijeli su na obalu dubokomorski roboti dok američka obalna straža nastavlja operacije istrage nak…

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.