2 min. čitanja

Ostaci podmornice izvučeni s dna Atlantika, tim za traganje vratio se nakon 10 dana

Ostaci podmornice izvučeni s dna Atlantika, tim za traganje vratio se nakon 10 dana
Foto: Pelagic Research Services / Facebook

Članovi američke obalne straže s broda iskrcavaju dijelove Titana, podmornice koja je implodirala tijekom ekspedicije do olupine Titanica i ubila pet putnika koji su se u njoj nalazili. Ostatke Titana donijeli su na obalu dubokomorski roboti dok američka obalna straža nastavlja operacije istrage nakon ove katastrofalne podmorske nesreće.

Ovo su prve fotografije podmornice koja je nestala prošle nedjelje i čiji su ostaci pronađeni u četvrtak nešto manje od 500 metara od Titanica.

Pelagic Research Services, tvrtka koja je upravljala ROV-om koji je pronašao ostatke mini-podmornice, priopćila je da je njezin tim uspješno završio operacije na moru i sada je u procesu demobilizacije nakon 10 dana rada.

"Zbog povjerljivosti i obveze neotkrivanja detalja, niti jedan član tima Pelagic Research Services ne može komentirati niti dati bilo kakve informacije u vezi s istragom o Titanu koja je u tijeku. Sva pitanja uputite Odnosima s medijima Obalne straže SAD-a. Održat ćemo konferenciju za tisak u našoj operativnoj bazi u East Aurori, NY, nakon što demobilizacija bude dovršena [a naš tim i sredstva budu prevezeni natrag u operativnu bazu kasnije ovog tjedna]. Molimo poštujte integritet istrage o Titanu koja je u tijeku", objavili su iz ove kompanije u priopćenju.

Međunarodna grupa agencija istražuje zašto je došlo do implozije, a američki dužnosnici planiraju objaviti izvještaj s ciljem povećanje sigurnosti podmornica.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.