2 min. čitanja

Bivša trenerica: "Najstarija orka u zatočeništvu ne bi trebala biti puštena u ocean"

Bivša trenerica: "Najstarija orka u zatočeništvu ne bi trebala biti puštena u ocean"
Foto: Screenshot

Svi Lolitini treneri i veterinari okupili su se u grupu kojoj je cilj utjecati na javno mišljenje kako bi najstarija zatočena orka ostala u svome domu na Floridi.

Trenerica Shanna Simpson trenutačno brine o životinjama u zoološkom vrtu Topeka, ali njezino profesionalno iskustvo je mnogo veće. Karijeru je započela 2002. na Floridi gdje je trenirala morske sisavce, a 2003. počinje trenirati kitove ubojice.

Radila je i s Lolitom, najstarijom zatočenom orkom na svijetu, i s njom uspostavila blizak odnos. Ova orka poznata je i kao Tokitae ili Toki.

- Tokitae, ili Lolita, njezino je umjetničko ime, a s njom sam najviše radila i trenirala ju 6 godina, do 2009., kada sam preselila u Topeku - rekla je Simpson.

Nakon desetljeća života kao atrakcije u Miami Seaquariumu, akvarij je u četvrtak objavio da će započeti proces vraćanja Lolite u njezino prirodno stanište. Njena bivša trenerica smatra da to nije dobra ideja jer se radi o prevelikom stresu i negativno će utjecati na zdravlje životinje.

Stoga se pridružila grupi trenera koji žele spriječiti da Lolita bude vraćena u ocean, prenosi WIBW.

- Grupu ‘Istina za Toki’, u čije ime govorim, čine svi njeni treneri i svi veterinari koji su s njom radili od ranih 80-ih - navodi Simpson te dodaje da grupa želi utjecati na javno mišljenje kako bi Toki ostala u svojem domu na Floridi.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

‘Najusamljenija orka na svijetu’ vraća se u ocean nakon pet desetljeća zatočeništva
Nakon 52 godine života u zatvorenom bazenu, orka imena Lolita, poznata i kao najusamljenija orka na svijetu, vraća se u svoje prirodno stanište. Smatra se da Lolita ima oko 57 godina, a uhvaćena je 1970. s još 80-ak drugih kitova ubojica. Mnoge jedinke tada su uginule u pokušaju da se
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.