1 min. čitanja

Biograd na Moru dobiva Centar za aktivni održivi turizam

Biograd na Moru dobiva Centar za aktivni održivi turizam
Foto: PP Vransko jezero

BIOGRAD NA MORU - U Biogradu se danas svečano otvara Centar za održivi aktivni turizam Biosfera Biograd, čime će i službeno završiti provedba istoimenog projekta koji je provodio Javna ustanova “Park prirode Vransko jezero” u partnerstvu s Gradom Biogradom na Moru, Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj – CEDRA i Hrvatskom gorskom službom spašavanja.

Cilj projekta je doprinos održivom razvoju lokalnih zajednica i njihovih ekonomija održivim korištenjem i aktiviranjem potencijala prirodne baštine nacionalnih parkova i parkova prirode na širem području Zadarske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije. Projekt je usmjeren ka razvoju održivog aktivnog turizma posebnih interesa i visoke dodane vrijednosti koja se temelji na prirodnoj baštini, posebice nacionalnih parkova i parkova prirode, ali i njihovog šireg okruženja koja se do sada nisu koristila i valorizirala na sustavan, održiv i učinkovit način.

Projekt je započeo u lipnju 2018. godine, a uključivao je preuređenje i opremanje stare napuštene škole u središtu Biograda te pretvaranje iste u bogato uređeni i multimedijalno opremljeni višenamjenski edukacijski, informativni, istraživačko-razvojno-inovacijski, posjetiteljski i prezentacijski centar za održivi turizam visoke dodane vrijednosti, izgradnju kapaciteta ciljnih skupina dionika, unapređenje postojeće i razvoju nove turističke i prateće ponude proizvoda i usluga održivog turizma, kao i promociju projekta i ciljanog područja.

Projekt je financiran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u okviru poziva „Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“. Ukupna vrijednost projekta je 21,7 milijuna kuna, od čega je oko 12,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Dio sredstava osiguran je kroz Fond za zaštitu okoliša, a ostatak je pokrio grad.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.