2 min. čitanja

Big game na srednjem Jadranu i besplatne porcije tune u Kaštel Gomilici

Big game na srednjem Jadranu i besplatne porcije tune u Kaštel Gomilici
Foto: Facebook

KAŠTEL GOMILICA - Novi ribolovni izazov je pred hrvatskim ali i brojnim stranim posadama, koji će sudjelovati na trećem turniru u big game ribolovu u organizaciji Pomorsko sportskog društva Giričić iz Kaštel Gomilice.

- Radi se o međunarodnom kvalifikacijskom nadmetanju u ribolovu na velike trofeje, tune, iglune, iglane, luce, kao i lampuge, kojeg smo ove godine posvetili našem preranom preminulom prijatelju, ribolovcu i osvajaču svjetske bronce 2022. godine u Kostarici, našem neprežaljenom Borisu Gruici. Sam “Memorijalni turnir Boris Gruica big game Giričić”, starta u utorak 8. kolovoza, ima po rasporedu tri ribolovna dana, a u petak 11. kolovoza, slijedi svečano proglašenje pobjednika koji će osim nagrada, epiteta najbolje posade, dobiti i vizu za odlazak na svjetsko prvenstvo biggamaša dogodine, 2024. u Kostarici -  u jednom dahu nam je važne detalje ispričao Nikša Jureškin, predsjednik kaštelanskog kolektiva s okusom soli, iznoseći i ono najvažnije:

- Prijave već 30 posada imamo, iz Sjedinjenih američkih država, zatim Monaca, Slovenije, Slovačke, Crne Gore i naravno Hrvatske. Ritam lova je srijeda, četvrtak od 9 do 17 sati, osim zadnjeg dana petak kada su udice u moru sat manje, lovi se samo do 16 sati. Ribolovna zona je vanka Primoštena, područje oko Blitvenice, Žirja... I kakva su nam saznanja sa pučine, stoka tune ima u izobilju. Vaganja ulova bit će u upriličeno u Marini Kremik u srijedu i četvrtak nakon ribolovnog dan, dok je završno vaganje u petak u 19 sati u Marini Kaštela.

Naime, Marina Kaštela, preciznije restoran Spinaker, bit će centralno mjesto događanja, pa je u utorak u 20 sati tu zakazano i održavanje sastanka kapetana timova, slijedi i svečano otvorenje turnira, na kojem je dopuštena kvota za izlov tune 1100 kilograma.

Naime, lovi se po sistemu “ulovi i pusti”, dok se na palubu broda može vaditi tek po jedna tuna dnevno po ekipi i to teža od 40 kilograma. A onaj tko bude imao najtežu tunu, zaslužit će i vrijedne nagrade za najveći ulov.

Proglašenje pobjednika je planirano u subotu s početkom u 21 sat, nakon čega slijedi zabava otvorena za sve uz nastup Tria gušt.

Uz još jedan kuriozitet – domaćini ovog big game nadmetanja PSD Giričić iz Kaštel Gomilice -  pobrinut će se i za slasne delicije za sve!

Besplatne porcije tune...

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.