1 min. čitanja

BEZBRIŽNO KAMPIRANJE NA CRNO U ZADRU Deseci kampera na samoj plaži u gradu

BEZBRIŽNO KAMPIRANJE NA CRNO U ZADRU Deseci kampera na samoj plaži u gradu
Foto: Čitateljica / Ilustracija

ZADAR – Punta Bajlo, nova best destinacija za kampiranje na crno – kazuje Zadranka koja je u prolazu prekrasnom šetnicom uz samu plažu u zadarskim Arbanasima snimila ovaj kadar.

– Tamo mi malci idu u vrtić, pa svakodenvno viđam ovakve prizore. Ali još ih nisam baš ovoliko vidjela. Bilo ih je barem desetak – kazuje nam i opisuje prizor u kojem turisti sasvim opušteno i očito neometano na ovakav način borave u Zadru.

– Ono, vani je stol, stolice/ležaljke, špaherići,… Baš kao u kampu… Smeća nisam vidjela, nisam baš ni zagledala, ali radi se uglavnom o Austrijancima – dodaje.

Podsjetimo, slična situacija, samo s gomilom “rezervacija” plažnog mjesta ležaljkama, suncobranima i ručnicima dogodila se u srpnju, kad su zadarski komunalni redari odbili raditi po Odluci o komunalnom redu, odnosno gradskom propisu zbog kojeg postoje i zbog čega je reagirao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, Marko Vučetić.

U Hrvatskoj, naravno, nije dozvoljeno kampiranje na slobodnim prostorima izvan registriranih kampova te je takvo kampiranje kažnjivo.

I jutros smo nazvali komunalno redarstvo Grada Zadra, iz kojeg su nam potvrdili da su imali već nekoliko prijava za ovaj slučaj, ali, pogodite što – ni ovaj put nisu nadležni oni. Naime, za ovakav slučaj, kažu da je nadležna turistička inspekcija.

Na javne brojeve telefona turističke inspekcije nitko se ne javlja, jer “osoba koju smo nazvali, trenutno ne može odgovoriti na poziv” ili “isključila je telefon i trenutno nije dostupna”.

Pa tko je onda lud još da plaća ljetovanje i išta radi pošteno, kad i službe koje su zadužene za održavaje reda i poštenja, radije s tim pojmovima igraju stolni tenis?

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Komunalno redarstvo u Zadru odbija raditi s apsurdnim opravdanjem: „Ostavljene ležaljke i ručnike skuplja Lučka kapetanija“
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.