2 min. čitanja

Beach bar u Vodicama naplaćuje mjesto za ručnike - tvrde da se radi o privatnom posjedu, a ne o plaži!

Beach bar u Vodicama naplaćuje mjesto za ručnike - tvrde da se radi o privatnom posjedu, a ne o plaži!
Foto: Depositphotos / Čitatelj / Screenshot

Nazvali smo prozvani beach bar, tj. tvrtku povezanu s njime, i rekli su nam da oni nikakve dozvole ne trebaju jer se radi o privatnom posjedu.

Sugovornik s druge strane rekao nam je kako imamo krive informacije. Kaže kako se ne radi o plaži već o privatnom posjedu 10-ak metara iznad same plaže, tj. pomorskog dobra i kako vlasnik i koncesionar tamo mogu naplaćivati i zrak ako to žele.

S tim se nismo složili i to im sva sreća još nije palo na pamet, no kako je krenulo ni to nije nemoguće zamisliti. U svakom slučaju kažu da im dozvole ne trebaju jer rade na privatnom posjedu pa tko želi na njihovom privatnom posjedu staviti svoj ručnik morat će iz džepa izvući 4 eura. Ako želi nešto više komfora poput ležaljke ii baldehina onda je cijena i veća, 10 tj čak 43 eura.

No, da bi bilo što naplaćivali, za to moraju imati registriranu djelatnost, a osim toga moraju izdavati i račune. U tom slučaju, uslugu mogu naplatiti i milijun eura, no bez računa se - ne računa.

Dobivene informacije provjerit ćemo svakako s nadležnim institucijama u Vodicama i Državnom inspektoratu, te javnost što prije obavijestiti je li ovdje sve zaista zakonski i hoće li nekome "prodaja zraka" biti od štete ili koristi.

U međuvremenu, stigao nam je i prvi račun koji pokazuje kako "najam prostora za ručnike" košta 4 eura.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.