2 min. čitanja

Baza podataka izvođača i projektanata sustava obnovljivih izvora energije

Baza podataka izvođača i projektanata sustava obnovljivih izvora energije
Foto: Unsplash

SPLIT - Dalmatinska energetska agencija (DEA) izrađuje bazu podataka svih certificiranih izvođača i projektanata sustava obnovljivih izvora energije.

DEA je u postupku izrade baze podataka certificiranih izvođača i projektanata sustava obnovljivih izvora energije stoga poziva proizvođače, distributere, izvođače radova, instalatere i projektante sustava obnovljivih izvora energije da dostave svoje podatke.

Baza podataka će se kontinuirano ažurirati i nadopunjavati, a podaci će javnosti biti dostupni preko web stranice DEA-e: www.dea-sdz.hr. Ovdje će građanima biti omogućeno dobiti popis svih certificiranih izvođača projektanata sustava obnovljivih izvora energije sa područja Splitsko-dalmatinske županije, ali i cijele Republike Hrvatske.

Preko stranice građani će moći uputiti pitanja i zatražiti preporuke. DEA će, pak, nadzirati rad certificiranih izvođača i projektanata, priopćili su iz Agencije.

Cilj ovog projekta je taj da Dalmatinska energetska agencija građanima olakša izbor ovlaštenih izvođača projektanata obnovljivih izvora energije i pruži savjetodavnu pomoć građanima zainteresiranim za ulaganje u korištenje obnovljivih izvora energije sa posebnim naglaskom na korištenje sunčeve energije.

Savjetodavna pomoć za građane je besplatna i dostupna u svim koracima: od inicijalnog savjetovanja, tijekom izrade projektno-tehničke dokumentacije pa do završnog nadzora. Izradom ove baze podataka omogućit će se učinkovito povezivanje interesa građana zainteresiranih za ulaganje u vlastite sustave obnovljivih izvora energije (OIE) sa ponuđačima i projektantima: fotonaponskih sustava, solarnih toplinskih sustava, plitkih geotermalnih sustava i dizalica topline i manjih kotlova i peći na biomasu.

Naime, uz prosječno oko 2.500 sunčanih sati godišnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji postoji značajan potencijal za bolje korištenje sunčevih resursa. Vremenski uvjeti određuju proizvodnju električne energije. Međutim, postoje i tehnički čimbenici koje treba uzeti u obzir kako bi se maksimizirao potencijal sunčeve energije.

Prijava iskaza interesa za upisom u bazu podataka dostavlja se na adresu elektroničke pošte agencije: info@dea-sdz.hr, mob.+385 916136374, s naznakom: Javni poziv za uvrštavanje u bazu podataka ponuđača i projektanata sustava OIE – iskaz, daje se. Prijave će se zaprimati kontinuirano.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.