2 min. čitanja

Baranović u otvorenom pismu hrvatskoj politici: “Pozovite talijanskog veleposlanika da objasni situaciju!”

Baranović u otvorenom pismu hrvatskoj politici: “Pozovite talijanskog veleposlanika da objasni situaciju!”
Foto: MUP / Facebook

Dugo nisam osjetio potrebu, niti motiv, staviti ruke na tipkovnicu, i izbaciti tekst kolumne. Razlog tome zasigurno su i godine, ali i vidljiva devalvacija tema u našem javnom prostoru. Ipak, dogodi se ponekad da mi se digne tlak kao danas, da se probudi ista ona strast, naravna čoviku s mora, kojem možeš uzesti  sve, ali ne diraj mu u familiju i ponos, u ponos koji ga i tira da živi na pučini, barem djelomično slobodan od kopnene pokvarenštine! Skočija je tlak kao odgovor na bahatost i bezobrazluk političkih idiota sa druge strane Jadrana, idiota očito gorih i od nekoliko recentnih slučajeva u domaćoj politici i parlamentu…

Količina laži izrečenih na vanjskopolitičkom odboru talijanskog parlamenta, i iskazana razina neprijateljstva i bahatosti, doslovno mora zaprepastiti svakog pristojnog čovjeka, a posebno one koji razumiju kakva bi razina ponašanja trebala vladati u parlamentu jedne zemlje, čija je povijest državnosti onoliko respektabilna, kao što je povijest naših susjeda.

Navodi  zastupnika talijanskog parlamenta Andrea Delmastra, ne samo da spadaju u domenu političkog idiotizma i neznanja, već poprimaju, elemente otvorene prijetnje i zazivanja nasilja i sukoba na moru!

Ne samo on, nego očito i mnogi drugi, spremni su osporavati suvernitet Republike Hrvatske, nazivati nas agresivnim lopovima s istočne strane Jadrana! Sporno je njima i proglašenje ZERP-a, i institucionalno djelovanje unutar našeg teritorijalnog mora, ali zapravo iza svega se krije nešto puno opasnije!

Iza svega stoji nikad ugašeni oganj talijanskog imperijalizma, samo donekle potisnutog civilizacijskim dosezima europskog prostora, I činjenicom da su kao društvo u dubokoj krizi, baš kao i mi!

Svakako, ne radi se ovdje o izdvojenom ekscesu usamljenog političkog idiota, ni o bezazlenim prijetnjama, već o kontinuitetu ideje o pravu Italije da gospodari čitavim Jadranom.

Stoga javno, ne samo kao ribar od rane mladosti, već i kao čovjek koji je u karijeri realizirao status hrvatskog  parlametarca, pozivam hrvatsku politiku da reagira! Naravno, ne na idiotski način, ali svakako ozbiljno, jer ovakve su stvari dovoljan razlog da se pozove talijanskog veleposlanika da objasni situaciju!

Tako to rade ozbiljne vlade, u zemljama koje drže do svog suvereniteta i sigurnosti. Istina, mi smo se  već doveli u situaciju da euforično prezentiramo vijest o dodijeli 22 milijarde eura milostinje, jer bez toga trenutno ne možemo, ali se nadam da  hrvatska politika kani nadalje postupati ozbiljno!

Premijer i ministarstvo vanjskih poslova su na potezu…službeni poziv veleposlaniku Italije bio bi primjeren potez…I potreban!!

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Talijani pobjesnili: “Kažnjavaju nam ribare jer su ušli 236 metara, angažirajmo mornaricu i kaznimo pljačkaše!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.