1 min. čitanja

Bale kreću u obračun s divljim odlagateljima - Pripazite, snimat će vas kamere!

Bale kreću u obračun s divljim odlagateljima - Pripazite, snimat će vas kamere!
Foto: Istra24

Na području Bala ima više divljih odlagališta građevinskog, ali i raznog miješanog otpada koji nastaje prilikom renovacija kuća i apartmana. Vlasnici su naime previše lijeni da otpad propisno zbrinu pa, očito bez trunke grižnje savjesti, sve iskipaju u prirodu, piše Istra24.

Općina Bale nastavlja s ograđivanjem divljih deponija, a na lokacije gdje se učestalo odlaže otpad bit će postavljeni i sustavi video nadzora.

- Ranije smo dio lokacija ogradili, a ovih smo dana postavili ogradu i kod odlagališta u Krmedu. Na stolu su već ponude za sustave video nadzora - rekao je načelnik Bala Edi Pastrovicchio.

Riječ je o ukupno četiri kamere.

- Cijene se kreću od od 800 do 1200 eura po sistemu ovisno o tome imaju li wi-fi, solarno napajanje i o samoj kvaliteti kamere. Inače na nekim su lokacijama već postavljene lovačke kamere koje se premještaju, ali neke su nam i ukrali - rekao je Pastrovicchio.

Tim je lovačkim kamerama uspješno identificirano i kažnjeno nekoliko počinitelja. Novi sustav trebao bi značajno unaprijediti nadzor i sankcioniranje.

Inače na području Bala ima više divljih odlagališta građevinskog, ali i raznog miješanog otpada koji nastaje prilikom renovacija kuća i apartmana. Vlasnici su naime previše lijeni da otpad propisno zbrinu pa, očito bez trunke grižnje savjesti, sve iskipaju u prirodu, piše portal Istra24.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.