1 min. čitanja

Balašević na rođendan dobio klupu u Puli

Balašević na rođendan dobio klupu u Puli
Foto: Pula.hr

PULA – Na zelenoj površini uz nogostup u Kolodvorskoj ulici u Puli Đorđe Balašević dobio je u srijedu klupu na kojoj su ispisane riječi njegove pjesme “Na stanici u Puli…”, a gradonačelnik Filip Zoričić je rekao da je to samo skroman doprinos omiljenom pjevaču koji je opjevao Pulu.

Nakon što je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Đorđe Balašević posmrtno proglašen počasnim građaninom, od danas legendarni novosadski kantautor ima svoju klupu u Puli.

Odmah nakon njegove smrti u veljači 2021. građani Pule pokrenuli su nekoliko inicijativa kako bi se trajno obilježila povezanost Pule i glazbenika. Kao najbolje rješenje, odabrana je izrada kamene klupe na čijem je čelu napisano ime Đorđa Balaševića, a na sjedištu dobro znane riječi pjesme “Na stanici u Puli…”.

– Ovo je samo jedan skroman doprinos omiljenom pjevaču koji je opjevao Pulu i koja mu je doista bila važna. Rado joj se vraćao, uvijek prepun emocija, razumijevanja i dobre energije“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić, prenosi N1.

Klupa je postavljena u povodu Balaševićeva rođendana 11. svibnja na zelenoj površini uz nogostup u Kolodvorskoj ulici.

– Panonski mornar volio je Pulu, Pula je voljela njega i njegove pjesme, a jedan od posljednjih koncerata održao je upravo u prepunoj Areni u kolovozu 2019. godine – podsjetio je Zoričić.

Balašević je od zarade s koncerta u Arenu u lipnju 2001. za izgradnju pulske bolnice donirao oko 750 tisuća kuna.

Foto: Music Box

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.