1 min. čitanja

Bahati Slovenci postavili videonadzor nad svoju bespravnu gradnju

Bahati Slovenci postavili videonadzor nad svoju bespravnu gradnju
Foto: Manuel Angelini / Istra24

BARBARIGA - U Istri je sve moguće, pa i video nadzor bespravne gradnje. 

Idealna razglednica s Brijuni rivijere je ustvari slika dviju tabela na ogradi u Mandriola kod Barbarige. Jedna tabela nas izvještava da je građevina sa slike nezakonito izgrađena te da je naređeno njeno uklanjanje. Druga tabela nas na slovenskom jeziku obavještava da je čitava zona pod video nadzorom, piše Istra24.

Za pretpostaviti je da slovenski vlasnici negdje iz svog doma u Deželi na mobitelu zdušno prate što se zbiva s njihovom bespravnom vikendicom. Bilo bi zanimljivo pregledati njihovu video arhivu.

Vjerojatno su u nekom trenutku u tom "filmu" vidjeli i vodnjanske komunalne redare (Ostonija ili nekog mu kolegu) kako im pišu kaznu na 13.000 eura. Kamera je sigurno zabilježila i inspektore Državnog inspektorata kako im zatvaraju "Območje".

S obzirom na razmjere ekološke devastacije u okolici Mandriola vodnjanske vlasti, ali i one u Balama, trebali bi također postaviti nekoliko kamera jer oko Mandriola svakodnevno prolaze kamioni koji naokolo iskrcavaju stotine kubike građevinskog otpada, javlja Istra24.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.