1 min. čitanja

Bahati investitor uništio pomorsko dobro pa nakon kazne nastavio graditi

Bahati investitor uništio pomorsko dobro pa nakon kazne nastavio graditi
Foto: Dnevnik.hr / Screenshot

ZATON/DUBROVNIK – Gradilište u Dubrovniku već je odavno prijavljeno državnom inspektoratu, no pomaka nema. Investitor je oštetio pomorsko dobro, a to mu nije prvi put.

U inspekciji lučke kapetanije Dubrovnik doznali smo da je još u ožujku 2019. godine privatni investitor kažnjen zbog intervencije na pomorskom dobru za koje nema koncesiju.

Platio je kaznu u roku od 15 dana. Trebao je izvršiti sanaciju, no to se nije dogodilo, a u inspekciji nakon što smo im pokazali postojeće stanje kažu da će izaći na teren jer je situacija sada još i gora. Izgleda da zakoni i propisi Republike Hrvatske za neke jednostavno ne vrijede.

Uz sve to, na gradilištu i dalje nema propisane oznake. Zakon jasno kaže kako treba biti istaknuto ime, odnosno tvrtka investitora, ali na građevinskoj ploči pokraj investitora stoji samo natpis „Privatni“.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković za Dnevnik.hr otkrio je da se radi o Mariu Slezaku.

– Radi se o objektu koji je već imao prijave i gdje je naše komunalno redarstvo postupalo. Radi se o gospodinu Slezaku i ovdje vidimo apsolutno nepoštivanje područja na kojem se gradi – tvrdi Franković.

Investitor nije htio razgovarati o intervenciji na pomorskom dobru. A građani se zbog svega pitaju gdje su državne institucije.

– Da se može raditi svašta, ili ćemo biti odgovorni i radit kako treba ili se može svakome dopustiti gradi, razbijaj, a grad ode – ljuta je Dubrovčanka Kristina, dok njen sugrađanin Slobodan dodaje kako se zakoni moraju poštovati jer „nekakav red mora biti“.

Državni inspektorat tek poručuje kako će informaciju o rezultatima nadzora na ovom gradilištu dostaviti po okončanju inspekcijskog nadzora. Podsjetimo, u samom gradu Dubrovniku nema građevinskog inspektora, piše Dnevnik.hr.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.