Bageri sutra simbol bespravne gradnje - Vruju!

Nakon Istre, na red je stigla i Dalmacija. Tako je poslije Splita, Omiša, Brača i Hvara, danas na Čiovu započelo je uklanjanje nezakonito izgrađenih objekata. Prvi na redu bio je švedski državljanin koji je svoj objekt sagradio gotovo u samom moru. Uslijedit će i drugi, a glavni državni inspektor dr.sc. Andrija Mikulić najavio je danas novinarima rušenje sedam nelegalnih objekata u čuvenoj Vruji kraj Piska koje je izgradio poduzetnik Stipe Latković.

Prvi bageri na simbol bespravne gradnje stižu već sutra ujutro. Protiv investitora Stipe Latkovića država je podnosila brojne prijave i ispisivala kazne. Građani su bili toliko iznervirani bahatošću Latkovića da su održali i Festival bespravne gradnje i devastacije prirode, a Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je u ožujku investitoru Latkoviću oduzelo koncesiju na uvalu.

- Tamo je sedam objekata u pitanju. Ispisali smo sve kazne koje su bile u iznosu preko 370 tisuća eura. Dio tih kazni je plaćen. Je li moglo ranije? Kad smo mi to preuzeli ubrzali smo sve ono što se moglo ubrzati i mislim da smo relativno brzo došli do dijela da možemo to uklanja - kazao je danas Andrija Mikulić.

Rušit će se tako sutra u Vruji ceste, zidovi, vodosprema, lukobran i betonirana riva. No hoće li uvalu biti moguće vratiti u prvobitno stanje i na koji način? Pokazat će jedino vrijeme.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon istarskih divljaka, državna meta za rušenje je Latković i “njegova” Vruja, a on se žali: “Pa gdje meni?”
Nakon što je srušila bespravne objekte u Istri, država ima iduću metu. A to je uvala Vruja. Dok država traži tko će srušiti bespravne objekte, toj istoj državi žali se tvrtka povezana s investitorom Stipom Latkovićem. Protiv kojega se, apsurdno, ta ista država i građani bore godinama. Pogled koji o…