Avionska bomba u Rijeci uspješno izmještena s gradilišta i neutralizirana

RIJEKA - Danas u ranim jutarnjim satima policijski službenici su na siguran način neutralizirali avionsku bombu zaostalu iz Drugog svjetskog rata pronađenu na gradilištu u Rijeci.

Uspješno neutralizirana avionska bomba bila je britanske proizvodnje, ukupne dužine 110 centimetara i sa 107 kilograma eksploziva.  

Nakon što je izmještena te je uz pratnju policije krenuo prijevoz planiranom trasom ka mjestu uništenja, u 5:50 sati u potpunosti  je normaliziran promet Zvonimirovom ulicom gdje je avionska bomba pronađena.

Također, time su prestali i razlozi za ostanak unutar stambenih objekata za stanovnike okolnih ulica.

Policija zahvaljuje građanima što su poštovali njihove upute i tako svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli nesmetanom tijeku svih poduzetih mjera i radnji vezanih uz izmještanje i neutralizaciju avionske bombe.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Bomba u Rijeci bila je teška 986 kilograma s 690 kilograma eksploziva!
Po završetku uspješno provedene akcije izmještanja i neutralizacije bombe iz riječke luke, danas je u Gradskoj vijećnici grada Rijeke održana konferencija za medije. Uz gradonačelnika Rijeke, Marka Filipovića i Hinka Mancea, načelnika Stožera civilne zaštite Grada Rijeke na konferenciji s…
Ronilac otkrio detalje: “Da je bomba u riječkoj luci eksplodirala, uzrokovala bi podrhtavanje od 7 stupnjeva po Richteru!”
Kompleksna i teška akcija izmještanja i neutraliziranja bombe iz riječke luke uspješno je obavljena u subotu, a u akciji uništavanja sudjelovali su i pripadnici elitne Antiterorističke jedinice Lučko, koji su za RTL otkrili detalje koji lede krv u žilama. Ključna je bila priprema, nebrojen…