Anušić na sastanku u Brodosplitu zbog obalnih ophodnih brodova

Ministar obrane Ivan Anušić najavio je da će se ubrzo znati više o rokovima izvršenja ugovora sklopljenog s MORH-om 2014. godine, koji je od Brodosplita Tomislava Debeljaka naručio izradu obalnih ophodnih brodova.

Anušić kaže kako se radi o kompleksnoj situaciji jer su ugovori potpisani prije gotovo 10 godina, tako da "ne bi upirao prstom u nikoga od svojih prethodnika".

FOTO/VIDEO EKSKLUZIVNO Ušli smo u hale Brodosplita gdje se grade hrvatski vojni brodovi koje Banožić ne želi!
Splitsko brodogradilište gradit će seriju ophodnih brodova, objavio je službeno Brodosplit u kolovozu 2020. godine, nakon što je konačno dvije godine prije porinut i to poslije teških porođajnih muka Omiš, zasad jedini novi brod u Hrvatskoj ratnoj mornarici poslije (u to vrijeme) 16 godina.…

- U utorak ujutro smo na sastanku u Splitu, nakon toga ćemo znati puno više o rokovima i imati podrobnije informacije. Još 2014. godine potpisani su ugovori, 2018. su trebale biti isporuke svih obalnih ophodnih brodova. Sada je 2023. godina, a brodova nema, rekao je Anušić nakon obilaska gradilišta koja se obnavljaju nakon potresa na području Donje Stubice, prenosi HRT.

Nakon poruke Samostalnog sindikata radnika u zrakoplovstvu da su zbog loših uvjeta rada u ZTC-u spremni na štrajk, Anušić je najavio da će uskoro posjetiti Centar i dogovoriti "sve što bi trebalo spriječiti nespremnost ZTC-a za pripremu kanadera i svih zrakoplova potrebnih u požarnoj sezoni".

- Radnici u ovom trenutku iskazuju nezadovoljstvo, no vrlo brzo ćemo imati konkretna rješenja. Sve ćemo napraviti da se ne ponovi situacija od prije dvije-tri godine, kada kanaderi nisu bili potpuno spremni, a požarna sezona je već bila započela - rekao je Anušić.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Brodosplit: “Ministar obrane nastavlja lagati”
Uprava Brodosplita poslala je priopćenje u kojem, kažu da odlučno demantiraju jučerašnju neistinitu izjavu još uvijek ministra obrane u kojoj je izrečeno da Brodosplit odbija dostaviti izjavu o financijskim i tehničkim mogućnostima koja je već nekoliko puta pismeno i usmeno zatražena od Tomislava De…