2 min. čitanja

Analiza: "Nije točno što kažu političari, u Šibeniku se izuzetno rizično kupati, dok god u moru ima opasnog benzepirena!"

Analiza: "Nije točno što kažu političari, u Šibeniku se izuzetno rizično kupati, dok god u moru ima opasnog benzepirena!"
Foto: Nova TV / Screenshot

Priča o ekološkoj bombi usred Šibenika naljutila je lokalne političare u Šibeniku.

Stručnjak je za Novu TV u nedjelju utvrdio da se na najmanje tri lokacije nalazi nedopuštena količina PAH-ova koji su štetni za okoliš i zdravlje ljudi.

OZBILJNA UPOZORENJA! Na novoj šibenskoj plaži pronađeni najkancerogeniji spojevi, gradonačelnik: “Ovo područje može se smatrati očišćeno”
ŠIBENIK - Hladan tuš ovaj tjedan drugi put za istu stvar Hrvatskoj je stigao sa Europskog suda. U presudi stoji kako u tri godine država nije učinila ništa po pitanju zbrinjavanja troske u Biljanima Donjim. No, čini se kako Biljane nisu izoliran slučaj. Priču donosi novinarka NoveTV, Šibenčanka Sanj…

Doktor Branimir Hackenberger rekao je kako nije točno ono što kažu lokalni političari, da je 100 mg po kilogramu bezopasno.

- Vrijednosti određuje onaj koji izrađuje program, ali mora se konzultirati s aktualnom znanstvenom literaturom. U ovom slučaju moj temelj za komentar bio je rizik od opasnosti - naglasio je.

- Da me pitate bih li se kupao sada kada znam da tamo postoji benzepiren u nekoliko puta većoj koncentraciji nego što je efektna koncentracija, nego što je ona koncentracija od koje se očekuje da će biti biološkog efekta, ne bih se kupao toliko dugo dok se ne bi napravila analiza rizika koja bi me uvjerila da u vodenom stupcu neće biti benzepirena - rekao je Hackenberger i naglasio da je benzopiren kancerogen.

Na pitanje Domagoja Mikića bi li jeo salatu iz šibenske Crnice, doktor odgovara:

- Da samo znam da ima mangana, a da ne bih znao u kojem obliku, ne bih jeo - Imao je i poruku za političare:

- Političarima bih rekao: manite se politike i rješavajte okoliš - kazao je u Dnevniku Nove TV Hackenberger.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.