1 min. čitanja

Američka obalna straža traga za osobama koje su njihove brodove “gađali” laserom

Američka obalna straža traga za osobama koje su njihove brodove “gađali” laserom
Foto: Američka obalna straža

PORTLAND – Američka Obalna straža traži od javnosti informacije u potrazi za osumnjičenikom ili više njih koji su u utorak navečer usmjeravali zeleno lasersko svjetlo na kabinu posade broda obalne straže koji je bio usred izvođenja operacija.

Kažu da se prema posadama obalne straže iz Portlanda ova situacija događala nekoliko puta u posljednjih pola godine. Posljednje ometanje laserom dogodilo se u utorak oko 22 sata po zapadno-američkom vremenu, a navodno je došao iz zgrade na obližnjoj obali.

Posada na 29-metarskom brodu je odmah nakon incidenta izvršila zdravstvenu procjenu osoblja, a potom je sigurno prebačena natrag u bazu.

– Laserski incidenti nevjerojatno su opasni, ugrožavaju sigurnost posade brodova i narušavaju našu sposobnost navigacije i reagiranja u hitnim slučajevima – rekao je poručnik u lokalnoj službi Obalne straže, Colin Fogarty.

– Molimo javnost da shvati opasnosti povezane s igranjem laserima i da opasno ometaju naše posade da odgovore mornarima u nevolji – naglasio je.

Zloupotreba lasera na ovakav način, u zakonodavstvu Sjedinjenih Američkih Država spada pod teško kazneno djelo koje može rezultirati dugogodišnjim zatvorom počinitelja.

Agenti obalne straže rade na istraživanju incidenta i mole javnost da im u tome pomognu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.