>
  2 min. čitanja

AKTIVNI TURIZAM Specifična ponuda koja privlači turiste i van sezone

AKTIVNI TURIZAM Specifična ponuda koja privlači turiste i van sezone
Foto: Screenshot / HRT

ZATON - U ponudi Zatona pokraj Zadra zadnjih petnaestak dana pridošli turisti mogu se na sat-dva 'ufilmati' da su John Wayne.

Ne jašu prerijama na neukrotivim vrancima, ali kas kroz ninske livade, pješčane plaže i na kraju kroz samo more doživljaj je koji će sigurno pamtiti cijeli život.

Ninjanin Šime Savić od malena je, kako bi se to reklo, 'u sedlu'. Otac mu se bavio uzgojem konja, a on je to proširio i na turističku ponudu. Sada ih ima gotovo trideset. Za svakoga turista pronađe konja koji mu odgovara kao saliven.

- Imamo 28 konja. Od toga su nešto engleski punokrvnjaci, nešto lipicanera i američki kasači. Turista ima, bit će sezona dobra. Turisti najviše vole te dvosatne gdje se ide na plažu i u more s konjima - kaže Savić, vlasnik konjičkog centra.

Trinaestogodišnja Poljakinja s roditeljima je sedam dana na Jadranu. Konjičkim sportom bavi se malo dulje od godinu dana i ne može ni tjedan izdržati bez jahanja.

Foto: Screenshot / HRT

- Inače, jašem u šumi. Zabavno je i uzbudljivo, kazala je Viktoria Gonad, turistica iz Poljske.

Sada dok još nema kupača, konji idu i u more. Netko do koljena, netko do vrata. Znaju konji ljeti i zaplivati s jahačima.

- Inače, idemo do pasa, a sad je malo hladno more pa smo do koljena - kaže Klara Sipina, trenerica jahanja.

Probudio se i u nama nostalgični, kaubojski duh, zov prerije. Nismo sad baš John Wayne u ponajboljim danima, ali glavno da nismo upali u more. Ništa od naših snivanja o galopu u suton, piše HRT.

Kratke upute, drži balans, imaj neutralno sjedište. No u sedlu, usred mora, bolje rečeno, plićaka za početnike, sve se to zaboravi, ali ljubav na prvi pogled prema Belaminu, američkom kasaču, ne.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.