2 min. čitanja

Ako se odcijepi, objeručke će ga prihvatiti - IDS: "Unije su istarski otok!"

Ako se odcijepi, objeručke će ga prihvatiti - IDS: "Unije su istarski otok!"
Foto: Youtube / Screenshot

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus komentirao je danas najavu predsjednika mjesnog odbora otoka Unije, najudaljenijeg otoka Primorsko-goranske županije, o raspisivanju referenduma za odvajanje od te županije i pripajanje Istarskoj županiji.

– Stanovnici Unija imaju našu podršku da budu dio Istarske županije, ako tako žele. Unije su istarski otok i ne smiju biti zaboravljene. Ukoliko većina odluči da žele biti dio Istarske županije mi ćemo im poželjeti dobrodošlicu. Naša regija je najrazvijenija u Hrvatskoj, otvorena i uključiva. Dobrodošli su! - poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Podsjetimo, predsjednik mjesnog odbora Unija Robert Nikolić najavio je mogućnost odcjepljenja ovog otoka iz Primorsko-goranske županije, ukoliko se ubrzo ne riješe egzistencijalne stvari, poput kvalitetnije i brže povezanosti s kopnom, te pristupa liječniku. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina kazao je pak da nema razloga biti protiv stava samih mještana, no pozvao ih je i da razmisle kako im se ne bi dogodilo da im se život na otoku dodatno oteža.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Primorsko-goranski župan o odcjepljenju Unija: “Nemamo razloga biti protiv stava otočana, no neka ipak razmisle”
UNIJE/RIJEKA - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina osvrnuo se na najavu Mjesnog odbora Unije o raspisivanju referenduma o odcjepljenju od Primorsko-goranske županije rekavši da se radi o legitimnoj inicijativi koja ima svoju proceduru, a konačna je odluka na Saboru RH u čijoj su nadležnosti izm…
PUT DO OTOKA TRAJE 7 SATI! Stanovnici žele odcjepljenje od županije: “Nemamo prijevoz ni liječnika!”
Mještani jednog od najudaljenijih otoka Primorsko-goranske županije javili su se novinarima. Muku muče s brojnim problemima, a njihovi apeli završavaju mahom u slijepoj ulici. Za njih rješavanje nekih najbanalnijih stvari poput odlaska u banku ili općinu znači jedan nepovratno izgubljen dan. Nerije…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.