1 min. čitanja

Akcija čišćenja podmorja u parku prirode Lastovsko otočje

Akcija čišćenja podmorja u parku prirode Lastovsko otočje
Foto: Boris Kačan

U parku prirode Lastovsko otočje priprema se značajna inicijativa koja će spojiti strast prema prirodi, očuvanju okoliša i aktivnom djelovanju.

Akcija, koja će trajati od 31. kolovoza do 3. rujna, okupit će ronioce iz ronilačkog kluba NUTILUS, ronioce Hrvatske ratne mornarice (HRM), koji će također pružiti neophodnu potporu u vidu ronilačke barkase i gumene brodice te ronioce udruge Veterana HRM-a.

JU Park prirode Lastovsko otočje i ove godine podržava ovu hvale vrijednu akciju. Značajan savez stručnjaka jamči uspješno izvođenje akcije te maksimalnu učinkovitost u uklanjanju otpada iz morskog dna uvala Dragovoda, Malo i Vejo Lago, Borova, Kremena i Jurjeva.

Poziv je otvoren svim zainteresiranim pojedincima i entuzijastima koji žele doprinijeti očuvanju morskog okoliša. Sudionici su pozvani da dođu svakog dana ispred hotela Solitudo na Pasaduru sa svojim vlastitim brodicama, koje će biti ključne za prihvat otpada iz mora.

Akcija je službeno započela u četvrtak, 31. kolovoza. Nakon toga, svaki sljedeći dan, akcija će počinjati u 9:30 sati.

Kroz akciju čišćenja podmorja, volonteri, ronioci, vojne jedinice i djelatnici Parka prirode Lastovsko otočje pokazuju pravi primjer kako se zajedničkim snagama može postići velik utjecaj na očuvanje prirode.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.
//