1 min. čitanja

Airtractor gasi požar kod Posedarja, helikopter Mi-8 angažiran na požarištu na Braču

Airtractor gasi požar kod Posedarja, helikopter Mi-8 angažiran na požarištu na Braču
Foto: Vatrogasci – Oni su naši Heroji / Facebook

Jedan Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u utorak, 07. rujna 2021. na gašenju požara na području Posedarja u Zadarskoj županiji.

Također, jedan helikopter Mi-8 angažiran je na požarištu u uvali Stiniva na otoku Braču u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Foto: HRZ i PZO/ F. Petrinjak

Od početka II. faze Protupožarne sezone, od 21. lipnja do 7. rujna 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 95 požara i to: 36 u Šibenskoj-kninskoj, 32 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 22 u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj i po jedan u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 60 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.

Tijekom gašenja požara i protupožarnog izviđanja izvršeno je 4.643 letova, pri čemu je ostvareno 729:30:00 sati naleta i izbačeno 21.836 tona vode.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je 14 puta i ostvario 14 letova s besposadnim zrakoplovnim sustavom „ORBITER 3“ u trajanju 31.27 sati u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

GORI NA BRAČU Izbio požar kod Sutivana
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.