ADIO FEKALIJAMA U MORU Kreće najvažniji komunalni projekt u povijesti Dubrovnika

DUBROVNIK – Raspisan je natječaj za izgradnju najvažnijeg pojedinačnog projekta Aglomeracije Dubrovnik, pročistača otpadnih voda, odnosno UPOV-a Lapad i postrojenja za sušenje mulja na Osojniku. Riječ je, kažu, o najvažnijem komunalnom projektu u povijesti Dubrovnika.

Projekt dubrovačke aglomeracije vrijedan je više od 880 milijuna kuna i sufinancira se i europskim sredstvima. Radovi bi trebali početi nakon turističke sezone, a budući da je u pitanju golemi projekt nitko zasad ne spominje dovršetak radova.

Vodovod je objavio da su odabrana još dva izvođača za projekt „Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik“. Riječ je o dijelovima tendera 2, a koji se odnose na sanaciju 5 kanalizacijskih crpnih stanica i druge opreme na području od Zlatnog potoka do Mokošice te sanaciju gotovo 6 kilometara mreže odvodnje. Tu je i izgradnja nešto više od 2,5 kilometara novih vodoopskrbnih cjevovoda na području Zatona i Vrbice, što uključuje i gradnju dvije nove crpne stanice i jedne vodospreme te sanaciju i rekonstrukciju gotovo 2,5 kilometara postojeće mreže na užem području grada.

Za druge dvije grupe u sklopu tendera 2 u tijeku je pregled i ocjena ponuda, kao i za tendere koji se odnose na sanaciju hidrotehničkog tunela ispod Srđa te sanaciju kanalizacijskog kanala ispod Straduna i u Ulici Prijeko, za što bi uskoro također trebali biti izabrani izvođači.

Za preostale tendere, institucionalno jačanje, a koji se odnosi na izradu GIS sustava te nabavu opreme za održavanje sustava, u tijeku je izrada potrebne dokumentacije, poručuju iz gradske uprave.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

IMA LI OVOME KRAJA? Fekalije ponovno okupirale dio dubrovačkih plaža
VIDEO Dvostruki izlijev kanalizacije u more, Dubrovčani poručili: “Udavit ćemo se u vlastitim govnima!”