2 min. čitanja

VIDEO Dvostruki izlijev kanalizacije u more, Dubrovčani poručili: “Udavit ćemo se u vlastitim govnima!”

VIDEO Dvostruki izlijev kanalizacije u more, Dubrovčani poručili: “Udavit ćemo se u vlastitim govnima!”
Foto: Screenshot

DUBROVNIK – Dubrovčani su danas dojavili čak dva slučaja izljeva kanalizacije u more, javlja Dubrovnik Insider.

Nakon što je aktivist Igor Legaz objavio VIDEO izljeva kanalizacije u Uvali Sumratin, kod Vile Wolf, za pojašnjenje je dao i dubrovački Vodovod čiji odgovor prenosimo u cijelosti.

“Nakon svih obilnijih kiša služba održavanja Vodovoda Dubrovnik izlazi na teren provjeriti sve kritične točke, upravo kako bi spriječili ovakve incidente. Tako je u ovih nekoliko dana odrađen pregled i održavanje na više od desetak takvih lokacija, od Ulice Frana Supila, Gimana, Andrije Hebranga, Stjepana Cvijića, Lapadske obale, poteza od Kantafiga do Batale, pa do Ulice Vatroslava Lisinskog gdje je bila posljednja takva intervencija.

Nažalost, zbog velike dužine sustava javne odvodnje, koji je dugačak preko 100 kilometara, u situacijama kada se nakon dugačkog sušnog razdoblja pojave ovako obilne padaline nemoguće je preventivno djelovati na svim njegovim točkama. Tako je jučer u popodnevnim satima došlo do istjecanja otpadne vode iz kanala na Šetalištu Nika i Meda Pucića, a uzrok je bio nanos veće količine pijeska i drugog građevinskog materijala putem oborinskih voda, uslijed čega je proradio incidentni preljev koji je upravo za takve situacije tu postavljen kako bi se spriječio prodor otpadnih voda u obližnje objekte. Djelatnici Vodovoda Dubrovnik su tijekom noći i ranih jutarnjih sati uz pomoć autocisterne uklonili naneseni pijesak i veće količine građevinskog materijala i tako omogućili normalan rad i tog dijela sustava javne odvodnje.

Ovaj incident posljedica je neriješenog problema oborinske odvodnje na većem dijelu grada Dubrovnika, u ovom slučaju s područja Babina Kuka, gdje se u prošlosti dio oborinske odvodnje prespojio na sustav javne odvodnje.”

Još jedno onečišćenje mora je iza dubrovačke Petke, javlja Dubrovnik Insider.

Vidljivo je na video snimci kako fekalije plutaju morem, pa se pitamo odakle ova onečišćenja mora, a nema kruzera koje smo konstantno optuživali?

Kako kaže dubrovčanin koji je poslao ovaj video: Udavit ćemo se u vlastitim govnima!

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.