2 min. čitanja

ACI u 2020. unatoč otežanim uvjetima poslovanja zabilježio ukupan prihod od 185 milijuna kuna

ACI u 2020. unatoč otežanim uvjetima poslovanja zabilježio ukupan prihod od 185 milijuna kuna
Foto: ACI

RIJEKA – Najveća hrvatska nautička tvrtka Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI) u poslovnoj 2020. godini ostvarila je 179,7 milijuna kuna poslovnih prihoda, pokazuje objavljeno nerevidirano izvješće o rezultatima poslovanja. U navedenom poslovnom razdoblju EBITDA tvrtke ACI iznosila je 70,7 milijuna kuna. Unatoč otežanim uvjetima poslovanja, ACI je ostvario pozitivan neto financijski rezultat u iznosu od 194 tisuće kuna.

Rezultati ACI-jeva poslovanja u poslovnoj 2020. su više nego zadovoljavajući, s obzirom da je ta godina bila izazovna za sve poslovne subjekte u Hrvatskoj, a posebice za one u turističkom sektoru. Zanimljiv je i podatak da je usluga godišnjeg veza zadržana gotovo na razini prošle godine, što je s obzirom na okolnosti i utjecaj pandemije na nautičku sezonu, sjajan poslovni uspjeh.

– Možemo reći da smo više nego zadovoljni ostvarenim poslovnim rezultatima, s obzirom na okolnosti u kojima su se našli gospodarstvo i turizam u protekloj godini. Smatramo kako su ostvareni rezultati u prvom redu posljedica očuvanja partnerskih odnosa s ključnim poslovnim partnerima, zatim smanjenja rashodovne strane, a sve to uz zadržavanje svih materijalnih prava zaposlenika ACI-ja. Vjerujemo kako su naši zaposlenici te poslovni partneri ključna snaga tvrtke, koju ćemo nastojati zaštititi i u narednom razdoblju – poručio je predsjednik Uprave društva ACI d.d. Kristijan Pavić.

Iz ACI-ja poručuju da su u prethodnom razdoblju uspješno završene ranije preuzete obveze i pokrenute investicije, u što je uloženo ukupno 47,5 milijuna kuna. Također, napominju da su u ovom trenutku fokusirani na produljenje rokova trajanja koncesija i promišljanja o poslovnim prilikama u okruženju. „Smatramo nužnim osigurati preduvjete za dugoročnu budućnost Društva, koja je sada limitirana koncesijskim ugovorima od kojih većina ističe 2030. godine.“, navodi predsjednik Uprave Kristijan Pavić.

U protekloj godini ACI je očuvao radna mjesta, bez potrebe za zadiranjem u plaće i materijalna prava zaposlenika. Uz to, tvrtka je pomogla 200-tinjak poslovnih partnera te im tako omogućila kontinuitet poslovanja. Osim toga, ACI je i tijekom 2020. godine nastavio s praksom društveno odgovornog poslovanja podržavajući rad udruga i drugih organizacija civilnog društva, koje su vezane za zaštitu okoliša, djecu i mlade, humanitarnu djelatnost, znanost i sport, donacijama u iznosu od 2,3 milijuna kuna. Na kraju nautičke sezone ACI marinama Cres, Dubrovnik, Žut, Opatija i Šimuni pristigle su nagrade i priznanja Nautičke patrole.

– ACI je nositelj nautičkog turizma u Hrvatskoj koji generira čak 1,5 milijardu EUR prihoda ukupnog turističkog sektora. Tvrtka upravlja s 22 marine diljem Jadrana i preko 5.800 vezova te je odličan primjer razvoja turističke ponude i nautičkih sadržaja u Lijepoj našoj. Tijekom 2021. tvrtka planira kapitalna ulaganja u iznosu 88 milijuna kuna – podsjećaju u ovoj kompaniji.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.