1 min. čitanja

7. Manifestacija mladih maslinovih ulja općine Pakoštane

7. Manifestacija mladih maslinovih ulja općine Pakoštane
Foto: Pexels

Pobjedu je odnio Tomislav Čudina Čelin, vlasnik OPG-a Čelin čije je mlado maslinovo ulje osvojilo 99,75 od mogućih 100 bodova.

Uz titulu šampiona on je s 99,40 bodova za svoje višesortno ulje od  oblice, pendolina i leccina (berba 24. listopada 2023., osvojio i treće mjesto na ovoj manifestaciji.

- Ovaj uspjeh znači mi puno. Motivira me i  gura naprid.  Biti najbolji u svom mistu san je svakog maslinara. Za mene je ravno osvajanju zlatnog odličja u New Yorku - izjavio je pobjednik! Radi se o najvećem svjetskom ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja NYIOOC 2023 u New Yorku gdje je Tomislav Čudina također trijumfirao.

A maslinova su ulja s područja Pakoštana svake godine izgleda sve kvalitetnija iako je ove godine bilo manje uzoraka zbog slabijeg lanjskog uroda.

Ipak, od 21 uzorka pristiglih na ocjenjivanje, čak 12 ili 57 % ih je u kategoriji zlatna ekstra djevičanska maslinova ulja, 6 ili 28 % srebrna i 3 odnosno 14 % u kategoriji djevičanska maslinova ulje. 

Uz domaću spizu, vrhunska ulja  i  birana vina, najviše se razgovaralo o aktualnim radovima u maslinicima i kako  na području općine Pakoštane za sljedeću osmu po redu manifestaciju proizvesti više vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, navodi eZadar.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.