2 min. čitanja

Županijska lučka uprava Krk uvodi kartično plaćanje za nautičare

Županijska lučka uprava Krk uvodi kartično plaćanje za nautičare
Foto: ŽLU Krk

KRK – Od 1. lipnja 2022. Županijska lučka uprava Krk je uvela mogućnost kartičnog plaćanja u 6 luka kojima upravlja Županijska lučka uprava Krk, a to su: Malinska, Porat, Krk Baška, Lokvišća i Klimno.

Kartice kojima će moći vršiti plaćanje su: Diners, MasterCard, Visa i Maestro.

Foto: ŽLU Krk

Ako nautičari prihvate kartični način plaćanja koji je uobičajen u zemljama EU koja su naša emitivna tržišta, za sljedeću sezonu je u planu uvođenje kartičnog plaćanja u još nekoliko tranzitnih luka.

Županijska lučka uprava Krk upravlja s 22 luke i lučice, a uz 2.614 komunalnih vezova, raspolaže i s 939 nautičkih, uglavnom sezonskih vezova, a svake je godine sve veći interes nautičara diljem Europe koji žele još već u zimskom razdoblju osigurati vez za svoje plovilo.

Foto: ŽLU Krk

Zato je nautičarima već u svibnju gotovo nemoguće pronaći slobodan nautički vez u najpopularnijim krčkim lukama kao što su Porat, Malinska, Krk, Omišalj, Punat, Čižići, Klimno, no isto tako i u manjim lukama kojima ŽLU Krk upravlja.

Najveći kapacitet ima luka Omišalj (153 nautičkih vezova) za koju uvijek postoji veliki interes. Slijede luka Porat (120 nautičkih vezova), luka Čižići (100 nautičkih vezova) te  luka Malinska (92 nautička veza).

Foto: ŽLU Krk

Višegodišnja ulaganja u lučku infrastrukturu, rekonstrukcije, produženja lukobrana, kao  i izgradnja novih, donose odlične financijske rezultate, a u ŽLU Krk očekuju mnogo i od novih ulaganja, od kojih su trenutno u tijeku i pred završetkom projekti dogradnje luka Baška i Porat.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.