1 min. čitanja

Zrakoplovno-tehnički centar nije uspio isporučiti tri aviona za požare

Zrakoplovno-tehnički centar nije uspio isporučiti tri aviona za požare
Foto: MORH/ J. Kopi

Uprava Zrakoplovno-tehničkog centra još je jednom prekršila obećanje i jučer Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu nisu predana tri protupožarna aviona koja su kod njih na servisu.

Riječ je o jednom kanaderu i dva Air Tractora. Za jedan Air Tractor rok za završetak radova pomaknut je već treći put. Prema obećanjima Uprave trebao je biti završen još 15. srpnja, pa je odgođeno za četiri dana, ali je rok za predaju sada ponovo pomaknut.

Tako će usred protupožarne sezone zračne protupožarne snage i dalje požare gasiti sa samo četiri kanadera i tri Air Tractora.

Još jedan Air Tractor već je više od mjesec dana u Zadru nakon što je imao tvrdo slijetanje te su mu oštećeni plovci. Uprava ZTC-a tvrdi kako ne mogu primiti avion jer im ne stane u hangar. No, naši izvori tvrde kako to nije točno, već je problem što još uvijek nisu pripremljeni plovci za montažu koji se nalaze u ZTC-u pa je ovo tek izgovor.

Sugovornici Jutarnjeg tvrde kako takva situacija uopće ne čudi s obzirom na to da je u ovom trenutku oko 15 mehaničara na godišnjem, a da stvar bude još bizarnija, Uprava na godišnji odmor tjera i voditelja za protupožarne zrakoplove, njegova zamjenika i još dva mehaničara za kanader iako se oni tome protive.

Osim toga dva su mehaničara otišla na bolovanje kako bi otišli raditi u tvrtke za popravak aviona u Austriju i Njemačku. Jedan od njih od druge polovice srpnja radi u austrijskoj tvrtki Urbe Aero GmbH za popravak aviona.

Jutarnji list posjeduje fotografije na kojima se vidi da taj djelatnik ZTC-a radi u toj tvornici dok je službeno na bolovanju. Prema našim informacijama još uvijek je u Austriji.

U ZTC-u je posljednjih godina uobičajena praksa da mehaničari po nekoliko mjeseci odu na rad u Švedsku, Njemačku ili Austriju dok su ovdje službeno na bolovanju ili imaju plaćene slobodne dane, prenosi N1.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.