2 min. čitanja

Zorovic Maritime Services otvorio tri milijuna kuna vrijedan centar za obuku pomoraca

Zorovic Maritime Services otvorio tri milijuna kuna vrijedan centar za obuku pomoraca
Foto: Screenshot

RIJEKA – Tri milijuna kuna vrijedan centar za obuku pomoraca svečano je otvoren u sklopu Zorovic Maritime Services, jedne od najvećih domaćih tvrtki za posredovanje u zapošljavanju pomoraca.

Novi centar, kroz koji će godišnje prolaziti više od tri stotine domaćih i stranih pomoraca, pohađajući različite tečajeve za usavršavanje i stjecanje potrebnih svjedodžbi, smješten na desetom katu Riječkog nebodera, otvorili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Buktović te Vojka i Mario Zorović, vodeći ljudi Zorovic Maritime servicesa, u prisustvu brojnih predstavnika pomorskog gospodarstva i institucija, javlja Novi list.

Centar će, prema riječim Maria Zorovića, zapošljavati petero ljudi, pod vodstvom Sanjina Udvardija, a pomorcima nudi preko četrdeset različitih kurseva, od STCW-a, do MARPOL traininga i drugih specijaliziranih obuka, u nekoliko učionica.

Opremljen je i dvama najsuvremenijim simulatorima – Transas Wartsila NTPro 5000 simulatorom komandnog mosta broda, sa svim instrumentima i prikazom na višestrukim ekranima, uz vjerni prikaz različitih vremenskih uvjeta, na kojemu će pomorci moći uvježbavati prolaz morskim tjesnacima i opasnim kanalima te prilaze svjetskim lukama, kao i K-sim Cargo Simulatorom koji služi za vježbe ukrcaja i iskrcaja tereta na tankerima za prijevoz nafte i naftnih derivata, tankerima za prijevoz kemikalija, LNG tankerima i drugim vrstama brodova.

Ministar Butković istaknuo je važnost uloge dobro obučenog pomorca, unatoč napretku tehnologije i sustava ugrađenih na brodove, pri čemu je njihovo obrazovanje od presudne važnosti.

– Drago mi je da u Rijeci možemo svejdočiti ovakvim vrhunskim simulatorima. Moram priznati da bi, kao student Pomorskog fakulteta, bio sretan da sam imao priliku koristiti se ovako sofisticiranim simulatorom.

Hrvatska ima 22 tisuće pomoraca, od čega ih je 16 tisuća u međunarodnoj plovidbi, kao vrhunski hrvatski brend, uz bok našim sportašima. Upravo zbog toga, želimo nastaviti s tradicijom vrhunski obrazovanog te socijalno i zdravstveno zbrinutog pomorskog kadra koji može odgovoriti zahtjevima suvremenog brodarstva i zaštiti ljudskih života na moru.

Tome u prilog ide i današnje otvaranje centra za obuku, kojim Zorovic Maritime Services doprinosi kao međunarodni centar izvrsnosti za školovanje pomoraca, rekao je Butković, piše Novi list.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.