1 min. čitanja

ŽLU Crikvenica okupila ribare i obilježila Štovnu nedelju

ŽLU Crikvenica okupila ribare i obilježila Štovnu nedelju
Foto: Županijska lučka uprava Crikvenica

CRIKVENICA - Štovna nedelja poseban je dan u godini u crikveničkoj ribarskoj povijesti. Toga dana, uoči početka nove ribarske sezone, nekada su se okupljali ribari i principali - vlasnici ili zakupci tunera, brodova ili alata.

Principali bi počastili ribare ručkom, a ribari bi im obećali da će za njih loviti.

Štovna nedelja je predzadnja nedjelja mesopusta. Običaj Štovne nedelje simbolično obilježava Županijska lučka uprava Crikvenica na način da pozove sve članove ribarskih društava sa područja Grada Crikvenice i za njih organizira ručak i prigodno druženje.

Tako je bilo i 12. veljače kada je crikveničke ribare u Konobu Studec pozvao ravnatelj ŽLU Crikvenica Mario Kružić. Pozivu se odazvalo pedesetak ribara, a na početku druženjem Kružić je pozdravio sve prisutne, čestitao im današnji dan i zaželio ugodno druženje.

Također je istaknuo kako mu je izuzetno drago što su se ribari u tolikom broju odazvali druženju koje je ponovno organizirano nakon nekoliko godine pauze zbog korone te da će se ova tradicija nastaviti i narednih godina jer je dužnost svih nas sačuvati od zaborava običaje našega kraja, navodi se na stranicama ŽLU Crikvenica.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Svečano otvorena nova luka u Crikvenici | | Morski HR
Projektom vrijednim 33 milijuna kuna zadovoljeni su svi kriteriji za poboljšanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo, što će unaprijediti preduvjete za zapošljavanje, obrazovanje i


Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.